Цветанов: Няма договорки при избора на ВСС. Няма нищо нагласено! С патриотите нямаме проблеми, всичко е „ок“ с тях

Няма договорки при избора на ВСС. Няма нищо нагласено!

Изборът бе по нови правила, което дава нова устойчивост и стабилност.

В това бе категоричен зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на БТВ. Той припомни, че избора на ВСС с квалифицирано мнозинство е станало по нови правила, утвърдени от Венецианската комисия. Цветанов припомни промените в законите и попита винаги ли ще бъдат укорявани, каквото и да направят.

Цветанов защити депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова, като заяви, че тя не е подавала знаци как да се гласува. Дала е знак, че пултът й за гласуване не работи. Заедно със Снежана Дукова и Жельо Бойчев (зам.-председател на групата на БСП за България) подава знак – нима са се наговорили, възмути се зам.-председателят на ГЕРБ.

В управляващата коалиция няма проблеми, които да не могат да бъдат преодолявани. Днес ще има среща на политически съвет, заедно с премиера. Ще говорим по темите, които създадоха под една или друга форма напрежение в обществото, каза Цветанов. Той отговори на атаката на вицепремиера Валери Симеонов, според който „грубо се нарушава пропорцията на участието в управлението“.
Няма съотношение, което да се спазва и което да бъде наложено като критерии, смята Цветанов. Ако са възникнали недоразумения през последните месец и половина, на днешното събиране ще ги изчистим, убеден е шефът на ПГ на ГЕРБ.

Валери Симеонов е прям човек, иска да назовава нещата с истинските им имена, но ние се въздържаме от подобни коментари, защото искаме да изчистваме всичко в семейството, каза още Цветан Цветанов.

Източник: Епицентър.бг