Цветанов: Отчитаме рекорден растеж, доходите се увеличиха, безработицата намалява значително

„В края на управлението си отчитаме рекорден за последните 8 години икономически растеж и бюджетен излишък, който директно води до намаляване на държавния дълг. Доходите на българите се увеличиха, а безработицата намаля значително. Продължихме успешно да подобряваме инфраструктурата в страната ни, използвайки пълноценно ресурсите на европейската солидарност, от които само преди две години бяхме изолирани“.

Това заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ председателят на групата Цветан Цветанов.

Той заяви, че кабинетът на Борисов не е търсил лекия път и евтината популярност и изтъкна, като факт, че ГЕРБ са успели да издигнат високо глас в европейските институции и да търсят най-доброто решение на националните ни проблеми.

По неговите думи чрез парламентарната дейност през последните две години ГЕРБ са успели да променят до голяма степен и очакванията на своите избиратели. На ГЕРБ избирателите са се научили да приемат необходимите компромиси и са свикнали да подкрепят диалога на своята партия с другите политически сили в името на добрите консенсусни решения, заявява Цветан Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че кабинетът Борисов не е делял проблемите на по-близки до ГЕРБ и по-отдалечени от нея. По неговите думи от ГЕРБ са си следвали политиката с ясното съзнание, че общественото одобрение към работата на партията ще бъде на приливи и отливи.