Цветанов отново се заяде с Радев и обяви, че бил в международна изолация

Вторият най-силен чомек в ГЕРБ Цветан Цветанов за пореден път нападна президента Румен Радев.

Повод бе забавеният указ от държавния глава за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, който е предложен за вътрешен министър.

„Президентската институция търси нов опит за конфронтация с изпълнителната власт. Това е техен стил на работа. Преди години например Георги Първанов съвсем бързо задейства процедурите за освобождаването на Бойко Борисов от поста главен секретар, за да поеме друга позиция. Не помня тогава Сергей Станишев, Първанов или Румен Петков да са саботирали по някакъв начин тези действия. Когато Румен Радев трябваше да напусне поста си от Военновъздушните сили, президентът Плевнелиев също веднага издаде указ, въпреки че се знаеше, че ще бъде издигнат за кандидат за държавен глава от БСП“, каза Цветанов в студиото на сутрешния блок на „Нова телевизия“.

Той отново заяви, че Радев е в международна изолация. „Какви срещи направи той на сесията на ООН? С президента на Иран и с президента на Украйна, което беше странно. С какво запомнихте президентството на Радев, което продължава повече от година. Всичко, което прави той, е да критикивуа или правителството, или Борисов, или институциите. Аз и голяма част от българите не знаем какви са приоритетите му, но всички разбираме за тези конфронтации. Борисов не търси конфронтация, а диалог“, коментира още бившият вътрешен министър.

Той призна, че постъпката на Алекандър Манолев, който оттегли номинацията си за министър е отговорна.

Източник: Petel.bg