Цветанов: По времето на БСП оградата на границата се строеше от фирма за пружини

„Елена Йончева няколко пъти спомена, че има решение, според което трябва да бъде изградена двуредова ограда. Никъде обаче в решението няма информация какво трябва да бъде това съоръжение“.

Това заяви пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с обвиненията на Елена Йончева за нарушения при изграждането на оградата по границата ни с Турция.

„Може би г-жа Йончева прави съпоставка за времето, когато те управляваха. Тогава една фирма, която беше собственост на общинския съветник от БСП Александър Минчев. Преди да прави ограда, той е бил собственост на фирма за пружини в Казанлък“, обясни Цветанов.

Депутатът показа снимки на оградата по границата от времето, в което страната е управлявана от БСП. „За тази ограда не е необходима дори стълба, за да се прескочи, по това време тя е подпирана с колове“, отсече зам.-председателят на ГЕРБ.

„Не знам защо не се говори за посещенията на премиера Борисов. Това е огромен успех за България. В рамките на няколко дни той се срещна с най-влиятелните хора в Европа, а следващата седмица ще бъде в Турция“, коментира Цветанов.

По думите му, ако е имало проблем с оградата по границата, Борисов е нямало да заведе там Дейвид Камерън и Виктор Орбан.

Замисълът е да имаме възпиращо съоръжение на цялата българо-турска граница. Това не е туристическа атракция, отговорност носи „Гранична полиция“, заяви още зам.-шефът на ГЕРБ.

Може да се направи проверка с журналисти, но да бъде съгласувано, за да спрем с тези спекулации. Затова министър Радев покани Елена Йончева на място“, смята Цветанов.

Източник: Епицентър.бг