Цветанов: Премиерът Бойко Борисов бе прекалено добър

„Премиерът Бойко Борисов бе прекалено добър. Той даде големи права на министри, които злоупотребяваха с неговото доверие. Защото в немалко от случаите цялата отговорност, която се стовари персонално върху премиера Борисов, трябваше да се стовари върху ресорни министри“.

По този начин зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов оправда Бойко Борисов в ефира на бТВ.

Според него не е правилно всичко да се фокусира върху ГЕРБ, а трябва да се анализира и дейността на министрите на Реформаторския блок.

Той се оплака, че когато в политиката се вземе някое хубаво решение и всички казвали, че са допринесли за него. Обаче се постигало и обратното, ако решението не било хубаво и тогава всеки казвал, че нямал отношение към него. Така според Цветанов упреците се трупали само на гърба на ГЕРБ.

Цветан Цветанов коментира и служебния кабинет на Румен Радев, като похвали избора му на д-р Илко Семерджиев за министър на здравеопазването.

„Ако някой е правил здравна реформа, това е той!“, добави Цветан Цветанов.

Той изтъкна, че ГЕРБ са поели да управляват страната при 5,5% дефицит, а сега сме имали 1,6% излишък. Имали сме още и икономически ръст от над 3% и са създадени 210 000 работни места.

Зам.-председателят на ГЕРБ определи увеличението на пенсиите, за което настояват от БСП, като популистко и част от предизборната им кампания.

Цветан Цветанов подчерта, че целите на ГЕРБ в следващия парламент са за постигането на мнозинство.