Цветанов: Протестиращите нарушават правата на работещи хора

Протестите са една демократична форма.

Когато се заяви и е ясно кой стои зад протестите, те не представляват проблем за демократичните общества.

Проблем е, когато се правят опити за блокиране на кръстовища, на пътища, с което се нарушават правата на хората, които се връщат от работа или пътуват със семействата си. Това каза Цветан Цветанов пред журналисти в Поморие.

За всички стана ясно, че в немалката си част протестите са добре организирани. Видяхме много политически лица, които днес предлагат своята „визия за България“. Но ние не трябва да забравяме периодите, когато точно тези лица са имали възможността да оставят много тежко наследство и са имали възможността покажат какво могат да решават като политики. Днес безработицата е 5%, а минималната работна заплата е 510 лева, а от догодина тя ще бъде 560 лева, каза оше Цветанов.

Нашата цел е до края на мандата ни да имаме минимална работна заплата 650 лева. Когато Плевнелиев беше президент, неговата съпруга тогава не се възползваше от услугите на НСО. Спомняте ли си, когато Георги Първанов беше държавен глава, да е имало инцидент със Зорка Първанова? Това е въпрос на манталитет и на поведение. Смятам, че е несериозно да се обвинява ГЕРБ за тези инциденти, коментира Цветанов.
НСО е пряко подчинено на Румен Радев. Няма как госпожа Радева да не е знаела какво се случва в ситуацията от преди няколко дни. Нека да търсим вината защо госпожа Радева е допуснала това да се случи и какво налага първата дама да използва тези светлинни сигнали, каза още Цветанов.

Източник: vihrogon.bg