Цветанов с похвална статистика за ГЕРБ: Висок икономически растеж, рекорден БВП

„Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг на България от стабилна на положителна.

Агенцията потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България „BBB“ в чуждестранна и местна валута, тавана за рейтинг на страната „A-“, както и краткосрочния кредитен рейтинг в чуждестранна и местна валута „F2“.

Разумната финансова политика, високият икономически растеж, отличната работа на природните агенции, рекордният БВП и генерираният бюджетен излишък са само част от причините, които дават основание на Агенцията да повиши оценката си за България.“

Това написа в профила си във Facebook Цветан Цветанов по повод новината за повишения кредитен рейтинг на България от агенция Fitch, съобщи Блиц.

Цветанов добавя: „Поздравления за министър Горанов и правителството на Бойко Борисов, от чийто дългосрочни политики вече усещаме положителния ефект. Така работи ГЕРБ – разумно и в интерес на хората. А всичко останало е обикновено продуциране на фалшиви новини от партийните централи.“