Цветанов се бори за своето оцеляване като политически фактор, а Борисов се опитва по всякакъв начин да го изхвърли от политиката

„Апартаментгейт направи немислимото. Борисов и Цветанов, които аз наричам Родител 1 и Родител 2 на ГЕРБ, в момента имат коренно противоположни политически интереси.

Цветанов се бори за своето оцеляване като политически фактор, а Борисов се опитва да нарита своя заместник и по всякакъв начин да го изхвърли от политиката.

И пример за това е, че Цветанов не се появи във Велико Търново за честването на годишнината от приемането на Търновската конституция. А той години наред е избиран като депутат от Велико Търново. Чувам, че Борисов му е забранил да се показва. Тоест апартаментгейт удари ГЕРБ в сърцевината. А и при предишни скандали не виждахме това, което стана с кмета на Созопол. Пред кметството и партията, Рейзи избра кметството и каза чао на партията. Това е процес на разложение”, заявява пред „Коректно БГ” депутатът от БСП Александър Симов.

Според Симов да се опитваш да си покачваш електоралното влияние, взимайки СДС под крилото си, е абсурдно.

„СДС са господин Никой в българската политика. Те не са виаграта за ГЕРБ”, убеден е социалистът.

Колкото до представителя на СДС в листата на ГЕРБ Александър Йорданов, Симов заяви, че Йорданов е един от политическите клоуни на прехода – патологичен антикомунист, русофоб, натегач и кариерист.

Александър Симов коментира и напрежението в БСП, покрай реденето на евролистата: „Заявих ясно и открито, че Сергей Станишев не трябва да е водач. Но винаги съм казвал, че дали той ще бъде в листата или не, не е решение на Александър Симов, а на Националния съвет и той се произнесе. До преди избора на Елена Йончева за водач, смятах, че Станишев не трябва да оглавява листата, но има място в нея. Но на пленума, на който бе избрана Елена, Сергей предложи да се гласува първото и второто място. Това ми прозвуча като опит за сделка. Тогава започнах да се съмнявам, че Станишев трябва да е в листата“

На въпрос, ако Корнелия Нинова наистина слуша партията, а не я управлява еднолично, не трябваше ли Йончева да е първа, а Станишев втори, защото те имат най-много номинации от структурите, Симов отговори така: „Няма такава логика. Според механизмите, които функционира БСП, броят не номинациите не е определящ за това на кое място в листата ще бъдеш. Не може да се говори за авторитаризъм, когато лидерът предлага нещо, а Националният съвет го отхвърля”, категоричен е Симов.

Източник: Фрог нюз