Цветанов шизофренично: Хем глади президента, хем го атакува за „Грипен“

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се извини на президента Румен Радев за изпуснатата реплика за „семейните ценности“.

В същото време пак го атакува за начина, по който е бил избран самолетът „Грипен“.

Казаното за „семейните ценности“ е изпусната реплика срещу президента. Извинявам се за това, лаконично каза той по НТ . Преди това се опита да замаже конфликта през тази седмица и репликите, които си размениха Румен Радев и Бойко Борисов по темата за изтребителите. Нямам право да правя безпочвени обвинения, каквито прави президента. Няма противопоставяне между институциите. Стараем се за прозрачност в процедурите. Инвестирането в националната сигурност струва много пари.

Превъоръжаването на българската армия е започнала през 2010 година. През 2012 година Радев е дал висока оценка на Ф-16.

През 2014 година, след посещение в Будапеща, той започва да става най-големият радетел за Грипен. През 2014 година започва да пише опорните точки на тогавашния премиер Пламен Орешарски за производителят на Грипен.

През 2015 година, премиерът понеже е доверчив и загрижен за националната сигурност, даде възможност на Радев да движи процедурата по избора на самолет.

До 2016 година, задължителните критерии за класирането са 7. Месец преди да напусне поста си, е въведен нов, допълнителен критерий, който е основание за елиминиране на един от участниците, уточни Цветанов.

На въпрос дали това е поредна атака за лобизъм към Радев, той се измъкна: Вие си направете изводите.

Източник: Фрог нюз