Цветанов: Тандемът Борисов – Цветанов работи успешно

„Днес предизвикателство пред ЕС е диалогът с Китай. Европа предоставя най – добрите места за бизнес и търговия. България иска да има диалог с Китай. И премиерът Бойко Борисов полага много усилия за това“.

Това коментира в предаването „Тази събота“ по бТВ зам. – председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпрос дали има проблеми в отношенията му с Бойко Борисов, той отговори: „Нека БСП да бъде спокойна. Тандемът Борисов – Цветанов работи успешно. Тази сутрин в 7.15 часа дори обсъждахме това, което се случва в момента, това, което трябва да се случи.“ Цветанов е категоричен, че БСП използва подобни твърдения за ПР. Той напомни също така как вече знакови личности напускат БСП – Спас Панчев, Жельо Бойчев, пише novini.bg.

Относно увеличението на акциза на бездимните цигари и изказването на премиера Бойко Борисов за коалиционните партньори на ГЕРБ, Цветанов заяви, че има различни нюанси в определени теми. „В момента в правителствата в цяла Европа има напрежение“, напомни той и добави: „Няма непреодолими различия“.

Цветанов обясни отново защо не са лобистки исканията за скок на акциза на бездимните цигари. „Лобистки ли са поправки, когато всъщност искаш да повишиш един акциз, да намалиш печалбата на една частна компания, но да влязат повече приходи в държавата? Ако говорим за лобизъм за републиканския бюджет, да, действително ние лобираме да има повече приходи в бюджета”. „В Австрия например акцизът е 70%. 100% действително е несериозно, нереалистично и смятам, че беше прекалено силно като действие и стъпка”, каза още той.

Източник: Petel.bg