Цветанов: Всички трябва да подкрепим Бойко Борисов, за да бъде България силна

Не е нормално президентът да дава морална оценка при положение, че неговият съветник – Пламен Узунов, поздравяваше с „Хайл Хитлер“, но никой не го подсеща за тази тема.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред БНР.

„Президентът казва, че за него истината е водеща. А ние винаги сме казвали, че истината е част от успеха. Няма нищо заядливо с президента, но не е нормално той да говори за силата на истината и същевременно да обвинява анкетната комисия за самолетите, че се крие зад колективната безотговорност на парламента. А именно тази анкетна комисия доведе до истината, за да можем действително да имаме прозрачност и конкурентност и да спечели този, който е най-добър и най-съвместим с целите ни в НАТО“, коментира той.

Цветанов уточни, че Румен Радев е военен и разбира, че като такъв се чувства най-добре, когато води битки. „Но той трябва да се стреми да бъде обединител на нацията. А всъщност това, което прави, е да се самоизолира. Той трябва да преодолее всички свои качества да прави това и всички да се обединим, водени само от обществения интерес“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му последното интервю на президента е било поредното доказателство, че се търси умишлена конфронтация с институциите. „Смятам, че всеки един от нас трябва да носи необходимата отговорност, но и да допринася за добрия диалог между институциите, а не да ги провокира постоянно. Не го чух да говори за председателството, защото с него можем да постигнем това, което е част от неговите критики и препоръки към цялостната дейност на правителството. Трябва да говорим за отбрана, сигурност и миграция – за Дъблинския регламент, за общата европейска система за убежище, за европейската кохезионна политика, която ще се води след 2020 г. И това са сериозни теми, в които трябва да обединим усилията си. И трябва да подкрепим премиера, за да бъде България силна и да се представим по възможно най-добрия начин. Не е нормално президентът на страната да обижда парламентаристите с беквокалисти“, каза още Цветанов.

Източник: Епицентър.бг