Цветанов закриля бияча Лазар Влайков, който ще бъде оправдан по всички обвинения

Прокуратурата разиграва всички по скандала с гербаджията Лазар Влайков. Ще мине малко време, скандалът ще бъде туширан и Влайков ще бъде оправдан по всички обвинения. Просто няма да има „достатъчно” доказателства за нарушения на закона.

Така беше досега, въпреки побощата и пребитите хора, така ще стане и с този скандал. Това споделиха пред Фрог нюз членове на ГЕРБ от Пазарджишко. Те твърдят, че като се върнал от втория арест в Септември Лазар Влайков заявил пред близки, че всичко ще е наред.

Той се ползва с пълната подкрепа на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов. Всичките му зулуми досега, както и скандали с местния бизнес били потушавани менно от Цветанов. Цецка Цачева също го защити по телевизята, като заяви, че бил с чисто криминално минало и уважаван в Септември, разочаровани са членове на партията на Борисов.

Бабаитските изпълнения на Влайков Цветанов оправдавал като налагане на дисциплина.

Районният съд освободи от ареста скандалния общински съветник Лазар Влайков и му наложи по-леката мярка – домашен арест. Мотивът е, че той е с чисто съдебно минало.
Вчера той беше арестуван отново и обвинен за трагедията във Виноградец, когато с неговия пистолет беше застрелян човек при все още неизяснени обстоятелства. Става дума само за лошо съхраняване на оръжето, а не за смъртта на Атанас Тонкев, собственик на ресторант „Градина”, където се разграла трагедията.

6-годишният Юри е казал пред разследващите при разпитите, че той е стрелял, след което е видял кръв и се уплашил. Оръжието му бил дал Лазар Влайков. Това стана ясно при гледане на мярката. Чакат се обаче експертизите, които ще покажат дали това наистина е така.

Неизвестно защо прокуратурата поръча експертизата на частна лаборатория, а не на института по криминалистика на МВР.

Досега всички досъдебни разследвания за побоища и кражби на Влайков са били прекратявани от прокуратурата.

Лично главният прокурор Сотир Цацаров отиде в Пазарджик и разпореди случаят да се поеме от обвинението в Пловдив, защото Влайков бил в приятел с районния прокурор на Пазарджик. След това обаче станаха обърквания с произнасяне на решения от пазарджишки прокурори, които и досега не са обяснени. Цацаров заяви, че дете не може да произведе изстрел с този пистолет, а малкият Юри признал, че е стрелял.

Източник: Фрог нюз