Цялото правителство е октопод в схема като случая „Ало, Банов съм”

„Цялото правителство е в схема, като случая „Ало, Банов съм”.

Това е октопод“, каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Пенчо Милков в предаването „Панорама“ по БНТ. По думите му, с подаването на една оставка, ситуацията е като изгърмяване на бушон, но октоподът във властта продължава да си работи по същия начин.

„Нашата работа, като политици, е да не замълчим – когато получим сигнал, да го предоставим на съдебната система, а тя да издаде присъдата”, каза народният представител от левицата.

„В БСП получаваме много сигнали за нередности в държавата. Днес, един човек беше пътувал от Дряново да ми даде такъв. Това е вече ежедневие за хората.

Министър Банов не се отрича от думите си в записа, той казва пред медиите, че няма да го коментира”, уточни Милков.

Народният представител поясни, че аудиозаписът е дълъг 17 минути и на три пъти Банов казва пред различни хора едно и също.

„Кой вече ще приеме да е свидетел в тази държава, след като на този от „Суджукгейт” му запалиха колите, на свидетеля за Ценко Чоков му запалиха фермата, свидетелката за „Агенция за българите в чужбина” я направиха на нищо. За този човек, спряган от управляващите за информатор по случая Банов, чухме какви ли не неща – за сексуалния му живот, къде е работил и пр. Кой би казал тогава истината в България, при това положение?”, попита Милков.

„Отвлича се вниманието с въпроса- кой е направил записа, а не какво има на самия запис. Това е защитната теза на Банов и неговите апологети”, каза още той.

Пенчо Милков отбеляза още, че спряганият от ГЕРБ за източник на сигнала е бил освободен по време на правителството на Пламен Орешарски и назначен от правителството на Бойко Борисов.

Източник: Гласове