Тук е държавата на мафията, бедните да го дух@т, политиците получават дарения

СЕДМИЦАТА

Какво се случи на Територията до днес, 7 април лето Господне 2019:

– ПЪЛЕН ПОТРЕС В ПРАВОТО. Въпреки голямата конкуренция от събития, за мен новина номер едно си остава назначението на Данаил Кирилов, познат сред народа като Барни Ръбъла, а сред юристите като Потресът на правото, стана министър на правосъдието. Това, което звучеше като виц, се оказа самата истина. Много от юристите се зарекоха да си изядат дипломите, а други от няколко дена са в тежка депресия. Потресът на правото обаче се закани зловещо, че ще работи много и ударно на новия пост. Без съмнение, за да натвори същите законови безумия, както и в Правната комисия. Щастието беше толкова очевадно, че Борисов едва успя да се дръпне новият министър да не му целуне ръка, както се прави в тяхната мафиотска организация. Разбрахме и че Барни Ръбълът е искал да става режисьор, но в последния момент е решил да се насочи към правото. Изкуство трябва повече на тази държава, изкуство!!!

– БЕДНИТЕ ДА ГО ДУХАТ. Скандалите с апартаментите на шайката стигнаха и до „Ню Йорк Таймс” и цялата световна преса. Където бяха наречени „корупционни”. Това изобщо не впечатли шайката, която изпадна в обяснителен режим за дарения, технически грешки и общо взето, не вярвайте на очите си, вярвайте на нас. И понеже и капацитетът им е такъв, обясненията са глупави и предизвикват още повече въпроси. Например как така съвсем случайно в нотариалните актове на всички има технически грешки. Които, дори да приемем техните думи за истина, водят до спестяване на хиляди левове данъци и такси при изповядване на сделката. В друг случай НАП вече да е тръгнала на проверка, ама сега мълчат като…ами като част от шайката. То и благоверният на Менда строи едно блокче в Пловдив! Не смеят да проверяват, че ще вземат да открият! Също така се оказа, че Борисов е подбирал министрите си по богата рода. Всички все надарани от богати дядовци, баби, тъстове, съпрузи…а, бе, аристократи хората, даряват. Не като нас простите, които работим цял живот да плащаме една ипотека. Странното е само как така случайно даренията съвпадат с влизането в политиката на въпросните шайкаджии. И понеже е много, много съмнително, въпреки агресивната наглост на всички проверявани да се възмущават защо някой ги пита, се наложи да излезят в отпуск. В други цивилизовани държави щеше да се наложи да излезят с белезници. Ама тук е държавата на мафията, бедните да го духат, политиците получават дарения. Само където сбъркаха от кого. ОТ НАС! ОТ НАШИТЕ ПАРИ!

– СВАЛЯНЕ НА ДОВЕРИЕ. Единствената адекватна реакция на корупционните скандали е на Президента Радев, който свика Консултативният съвет по национална сигурност на заседание утре, като свали доверието си от Пламен Георгиев, подвизаващ се като председател на Комисията по корупция /КОНПИ/, и вече известен като поставен под силно съмнение за корупция. Проверяващите са крали заедно с проверяваните. Проверяваните сами си избират проверяващите! България – държавата на мафията!

– МРЪСОТИЯ ДО ШИЯ. Гербавите представиха листата си за изборите за Европейски парламент. Начело на листата сложиха Габриел, която се срамува явно, че е българка, подкрепя Истанбулската конвенция и се носят сериозни слухове за един арест в Амстердам, за който не искаме да вярваме, че е вярно. Александър Йорданов като една перла в листата, се беше изпъчил като селски кмет на изложба и не пропусна да „блесне” с нови открития как „Русия трябва да бъде унищожена”! Борисов се включи в напиращата от листата простотия и интелектуална семплота и препоръча на неговите кандидати да не се държат като КУЧКИ. И отново – в друга европейска държава заради тази дума трябваше да си подаде оставката, а жените в листата – да го съдят за обида на сексистка основа. В държавата на мафията и простотията обаче, това дори не впечатли шайката.

– ДА ГОВОРИМ ЗА ЕВРОПА. Дантеленият Жоро, станал верен ибрикчия на Борисов, призова да забравим апартаментите и да говорим за Европа. Ами то лесно се забравят, ей как Георгиев е забравил тераса с размерите на три средни апартамента, а другите са забравили на каква цена са ги придобили. Ама НИЕ НЯМА ДА ЗАБРАВИМ. Защото тези шайкаджии РАБОТЯТ ПОЛИТИЦИ. Не бизнесмени, не наследствени аристократи, а на държавни постове. С определена заплата, която не може по никакъв начин да обясни придобиването на тези имоти дори на силно занижените цени, вписани в нотариалните актове. И точно в Европа, за която ни призовават да говорим, подобни неща са недопустими и се стига не само до оставки и отпуски, но и до затвор и конфискация на откраднатото. Тук обаче всички са навързани като свински черва. Ето например на „богатата надарена” Ангелкова, мъжът й, понеже и той много хубав, получил обществени поръчки за над 28 милиона лева. Случайно?!? Хайде стига, за мезе ни взехте! Вие може да сте прости, но не всички от нас са такива! И не, няма да говорим за европа, ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ВАШАТА КОРУПЦИЯ И КРАЖБИ, ДОКАТО НЕ СЕ МАХНЕТЕ И НЕ ВИ ОСЪДЯТ!

– КЕФКИТЕ СА ЗЛАТНИ! От Каракачанов се разбра, че рамката за цената на Ф-16 щяла леееко да се промени. Нагоре, естествено. Около 3,8 милиарда лева. Няма значение какво е първоначалното решение и че за тази цена други държави купуват два пъти повече самолети. Нито пък, че преди няколко дена една такава Кефка сама се застреля. Рубин от Козяк постоянно ни облъчва с реклами по медиите на Кефките, все едно ще ни убеди колко са хубави. Без съмнение и рекламата е включена в цената, която всички ние ще плащаме дълги години. Обясни ни също, че това било съвсем нов модел /от 1975 година/, затова поточната линия сега се строяла. Като си платим, той щял да се радва да имаме самолети. Ние пък не се радваме!

– ПРЕЦЕДЕНТИ В ПРАВОТО. За смайване на юристите, се оказа, че въпреки противното в Закона за устройство на територията, министър-председателят има специални правомощия да разрешава, спира и премахва строежи. С лично устно нареждане. В държавата на мафията думата на Главната Мутра е ЗАКОН!

– ПРОВАЛ ЗА „МОБИЛНОСТ”. Въпреки прегръдките и целувките с Борисов, европейските лидери, за разлика от него, защитават икономическите интереси на собствените си държави, особено някои от основателите на ЕС. Отлагането на гласуването беше за кратко, а на първо четене проектът мина. Това е поредният пример, че членството ни в ЕС ни носи повече вреди, отколкото ползи: Истанбулска конвенция, мигранти, квоти за селското стопанство, унищожаване на енергетиката, животновъдството, налагане на джендър идеологията и прочие европростотии.

На Територията всичко се развива по план. Планът за унищожението на България. Корупцията е поставена под защитен чадър. Хванатите от ДАИ – Перник да рекетират, бяха пуснати от ареста, явната корупция се наказва с отпуск, некадърността е поставена на трона. България, Европа, 21 век!

Бог да пази България!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук