Туризмът е в колапс и нивото на чуждите туристи пада все повече. Ставаме дестинация за алкохолен туризъм

БЪЛГАРИЯ – ДЕСТИНАЦИЯТА НА ЧЕТИРИТЕ СЕЗОНА

Всичко е прекрасно, елате ни вижте!

Само където не уточнява какви точно туристи идват – да се напият до безсъзнание и да ползват евтин алкохол и жени. И стари пенсионери, които не могат да си позволят друго….

Туризмът е в колапс и нивото на чуждите туристи пада все повече. Вместо средна класа, вече приемаме от кол и въже събрани тийнейджъри и гамени, идващи на алкохолни турове. И оставящи не особено много пари, като се има предвид броя им. На фона на радостните виждания на Ангелкова, се сещам за това, че хотелиери и ресторантьори по туристическите дестинации не могат да си намерят персонал, особено читав такъв. А със заплатите, които дават, и зимбабвиец би им отказал работата. За обучение дори не може да се говори, масово явление е на морето сервитьори да те гледат така, все едно си им изял супата с вилица и да чакаш по цял час поръчката. Естествено, и да си платиш така, все едно храната е поръсена със злато.

Не знам дали изобщо женицата се замисля върху призива си да виждаме и скритите кътчета на България. То като виждаме откритите….Може би за някой холивудски режисьор на филм на ужасите може и да е интересно. Изоставени села с разрушени къщи и зейнали прозорци, мизерия, съсипия, боклуци и мръсотия, тук-там по някоя останала прегърбена баба, просещи деца, където ги има, отдавна закрити училища, в които се рахождат кози и бездомни кучета…Елате ни вижте!

Ако една държава е добре уредена, ако има условия, и без подобни напъни туристи ще дойдат. Но нашите обикновено идват един път. Дори българите не искат да почиват тук или да разглеждат България. Защото е тъжно и болно! И преди рекламата, направете продукта привлекателен. Като започнете от това, да се изметете от властта!

Елена Гунчева, Фейсбук