Тържествен отчет за нашата нещастна остатъчност

„Имаме над 4 милиарда приходи от борбата с контрабандата. Увеличихме в пъти инвестициите, продължихме политиката си от първия мандат – построихме пътища, магистрали, пречиствателни станции, спортни зали. Въпреки това – категоричните резултати от проведените преди месец и половина избори бяха ясен сигнал, че обществото има и други очаквания към нас. Ние чухме добре това послание, направихме си равносметката и сме готови с нови сили и идеи да продължим да работим неуморимо за бъдещето на децата ни“, бил написал Бойко Борисов(?!).

Разбира се, няма и дума за това колко са обвинените и осъдените за контрабандата. Не се казва колко от построените пътища и магистрали се ремонтират месеци след като Той е прерязал тържествено лентичката. Няма и дума за това, че тия спортни зали се посещават от зрители на мачове между отбори, които са собственост на разни мутри и други съмнителни типове и че масовият спорт у нас умря.

Няма и дума за напусналите страната млади хора с квалификация. Не търсете в тоя бабаитски текст, писан от кой знае кой неграмотен гербаджия, някаква информация за лекарите и медицинските сестри, които заминаха и продължават да заминават на работа в чужбина. (Всяка година над 400 лекари напускат България!)

Не се казва нищо за 700-те хиляди пенсионери, които живеят мизерно и някак си с минимални и социални пенсии и нямат пари за лекарства. Тия 40-50 лева, които Той им дава по Коледа и Великден едва ли правят жвота им по-различен и по-хубав.

Няма данни за фалиралите дружества и фирми, а се говори за някакъв фантасмагоричен икономически ръст на БВП, който ни поставял на второ място (?!) в ЕС.

Данни за фирмите, откраднати от приближени до ГЕРБ „бизнесмени“ също няма.

Не се казва нищо за безпомощното ни здравеопазване, както и за бълващата неграмотност и посредственост образователна система. За правосъдието и реформата в него най-добре да не говорим, че и там е страшно.

Много от вопиющите и крещящи проблеми в нещастната остатъчност на нашата държава ги няма в тържествения отчет на премиера в оставка.

Ако някой случайно не е доразбрал посланието на премиера в оставка, да се замисли и да открие в това послание заплашителните вопли на един диктатор, който иска да ви внуши, че без него нямате право да съществувате. Животът и живеенето са нещо повече от съществуването. Едноклетъчните съществуват. Ние, хората, би трябвало да живеем.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук