У нас институциите на всички нива са изградени върху фундамента „шуробаджанашка партийност“

Забелязвате ли с каква последователност и с каква упоритост политиканите ни нпрекъснато спекулират с понятията „сигурност“ и „стабилност“ и в изявленията си не спират да повтарят и да внушават, че сигурността и стабилността били дотолкова застрашени, че всеки момент ще настъпи хаос и цялата държава ще се разпадне?

Десетки, да не кажа стотици държави по света живеят в режим на честа смяна на правителствата си, извънредни избори, политически и парламентарни кризи и т. н, и въпреки това тия държави не са се разпаднали, не са рухнали, институциите им работят, а хората живеят нормално.

В такива моменти винаги се сещам за Италия и Белгия. Белгия, ако не ме лъже паметта, изкара повече от две години без да има правителство. И какво от това? Пикаещото момченце в Брюксел продължи да си уринира на воля и на пук на разправиите на двуезичната белгийска нация.

У нас институциите (администрацията) на всички нива са изградени върху фундамента „шуробаджанашка партийност“ и по тая причина това са неработещи, мързеливи и в голямата си част излишни чиновнически образувания. Паразити.

И Каракачанов, и Сидеров, и Симеонов пеят в хора на Борисов и в тая шибана партитура на операта за собствената им незаменимост и неизбежност.

Нашите управници използват думите и понятията като бухалки. Непрекъснато ни заплашват с предстоящата нестабилност (ах, ох, глей ся, кво стана!). Дърдорят глупости и внушават страх. И не си дават сметка, че отдавна сме наясно, че думите им не са бухалки. Думите им са дарадонки.


Любо Кольовски, Фейсбук