Украйна: Един залп ракети „Томахоук“ и с Русия е свършено

Руският президент Владимир Путин мечтае да въвлече НАТО във войната, за да постигне преговори на ниво световни лидери.

Както каза военният експерт Олег Жданов в интервю за УНИАН, преговорите на такова ниво ще помогнат на Путин да се върне на световния политически Олимп.

„Мечтата на Путин е да въвлече НАТО в тази война, за да обяви война и веднага да седне на масата за преговори и, условно казано, да се предаде… Днес Путин е принуден да говори за това, че ако има преговори, то те ще са със Зеленски. И ако въвлече НАТО във войната, тогава преговорите ще са с Джо Байдън. Така Путин става отново световен лидер, което САЩ не могат да допуснат“, каза Жданов.

„Един залп от ракети „Томахоук“ ще унищожи цялата военна инфраструктура на Русия. Путин много добре разбира това, но му трябва преговорен процес на ниво световни лидери Байдън, Шолц, Макрон. Тогава той ще обсъди с тях резултатите от тази война. Това иска той“, каза Жданов.

Жданов е сигурен, че Путин няма да успее. „Ако Путин постигне това, тогава Съединените щати са загубили войната.“ На въпрос защо тогава САЩ се „дърпат“ с прехвърлянето на оръжие на Украйна, експертът отговори: „Според мен САЩ имат собствена визия за хода на тази война. Разбирайки нашите възможности и възможностите на Руската федерация, те правят така, че Русия да изчерпи напълно своя военен потенциал.“

Източник: Факти