Украйна не се отказва от Кримксия мост, намекна кога ще го разруши

През последните 20 дни Крим гръмна три пъти: на 9 август беше взривено летище близо до град Саки, 9 руски самолета изгоряха;

На 16 август имаше експлозии на друго летище – в предградията на Симферопол изгоряха най-малко три самолета; в същото време цял руски склад за боеприпаси край Джанкой горя.

Както се казва в сюжета на проекта Freedom, ако първите взривове на летището в Саки само леко изплашиха руснаците, то експлозиите на боеприпаси ги принудиха масово да бягат от Крим, пише УНИАН.

Окупационните власти евакуираха временно 2 хиляди души, но броят на напусналите полуострова завинаги е около 100 хиляди.

Едно от най-важните логистични съоръжения в Русия е Кримският мост. Сега десетки хиляди руски бежанци са блокирани на моста, но обикновено той е основната военна артерия на окупаторите.

Това е единственият сухопътен маршрут, който свързва континентална Русия с временно окупирания Крим. Изглежда ВСУ има някакви планове за него. Това казва директно Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентската канцелария, наричайки моста „незаконен строеж“, който трябва да бъде разрушен. Позицията му е подкрепена от военни експерти.

„Може би Кримският мост трябва да е първият. Защо? Защото това е основната артерия за снабдяване на войските“, казва военният експерт Олег Жданов.

Но нямаше необходимите ресурси за извършване на такава стъпка. Може би сега са се появили, ако в интервю се говори за разрушаването на моста.

Кога ще взривят Кримския мост? Не се знае със сигурност, военна тайна е, но ОП „обявява“ други „хлопки“ в окупирания Крим в следващите два-три месеца.

„Подобни изявления на политици и експерти не са просто думи на вятъра. Украйна вероятно вече е получила подходящото оръжие за изпълнение на тези сложни военни задачи и подготвя ново въздушно нападение в Крим. Може би дори през август“, обобщиха журналистите нагоре.

Както УНИАН съобщи по-рано, Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентската канцелария, каза, че въоръжените сили на Украйна имат пълното право да унищожат военни съоръжения в Крим, който беше коварно окупиран от Русия, така че ще има „ярко“ кадифен сезон на полуострова.

Превод: БЛИЦ