Украйна: Русия се готви да анексира окупираните територии

Представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Вадим Скибицки заяви, че Русия не е в състояние да окупира цяла Украйна и затова се готви да анексира вече окупираните земи.

Това предаде агенция УНИАН.

Според Скибицки властите в Кремъл се готвят да анексират окупираните територии в политическо, икономическо и териториално отношение. Как ще се случи всичко ще стане по-ясно до есента, защото на 11 септември в Руската федерация ще се проведат избори.

„Стратегическата цел на Русия по отношение на пълната окупация на нашата територия не е постигната. Второ, ние ясно виждаме и имаме информация, че законодателният орган на Руската федерация, правителството и други структури в момента активно работят по всички въпроси, свързани с възможна интеграция“, добави служителят на разузнаването.

Той отбеляза, че дейностите, които Русия извършва в Донецка, Херсонска и Луганска области свидетелстват за системната подготовка за т. нар. референдуми. Освен това самата Руска федерация подготвя законодателни инициативи, които трябва да опростят процедурата за получаване на гражданство чрез интеграция или анексиране на територията. Това е и голямата цел на руския президент Владимир Путин – разграбване на още украински територии. През 2014 г. Руската федерация проведе незаконен референдум в опит да си присвои украинския полуостров Крим – престъпен акт, който не е признат международно.

Източник: Факти