Украйна: Русия ще престане да съществува в сегашните си граници

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов заяви, че Русия не заслужава преговори и трябва да престане да съществува в сегашните си граници.

Според него Украйна е доказала, че от Русия никой не трябва да се страхува.

На Киевския форум за сигурност Данилов също отбеляза, че руснаците са просто варвари и преговорите с тях не са достойни за украинския народ.

„Те просто трябва да бъдат унищожени, за да престанат да съществуват като държава в пределите, в които съществуват. Днес Русия е една от малкото държави, които имат колонии на своя територия, които са унищожили огромен брой народи, техния език, култура, традиции. Те са просто варвари и когато казват, че трябва да седнем на една маса с тези варвари и да говорим за нещо, мисля, че това не е достойно за нашия народ“, каза Данилов, цитиран от УНИАН.

Той добави, че Украйна няма нищо общо с Русия, която постоянно краде нечия история. „Вие сте Московия, вие сте крадци, които постоянно крадяхте нечия история, постоянно изисквате нещо, но сте недостойни някой в ​​света изобщо да общува с вас… Аз като цяло смятам, че Путин и Хитлер са сиамски близнаци, само че единият е роден малко по-късно“, обобщи Данилов.

От началото на пълномащабната непредизвикана война, която Путин започна непредизвикано срещу Украйна на 24 февруари, има доказателства за поне 50 000 военни престъпления, извършени от руските фашисти, включително убийството на 440 деца. Руските терористи, влезли на украинска земя без никакво основание и конкретна цел, изнасилват, грабят и убиват цивилни невъоръжени граждани. Киев ясно посочи, че преговори с режима на Путин може да има само когато бъдат освободени всички украински земи от руското присъствие.

Източник: Факти