Украйна: Русия ще се разпадне в няколко държави

През следващите няколко години ще започне процесът на разпадане на Руската федерация.

Ще се превърне в различни държави – Татарстан, Башкортостан и др.

А в света вече се роди антикремълска коалиция, която иска да види победата на Украйна. Такива изявления направи министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников в интервю за The Sunday Times.

„Руската федерация ще приключи живота си като различни държави – Татарстан, Башкортостан и други подобни“, каза Резников. Министърът на отбраната каза още, че след пълномащабното нахлуване на Руската федерация в Украйна в света се е формирал демократичен съюз на държавите. Те искат да видят победата на Украйна над агресора.

„Ние сме уверени, че се е родила антикремълска коалиция. Нашите партньори в Лондон, Вашингтон и други столици, те инвестират в нас не само пари, но и надеждата на своите хора, че трябва да накараме Кремъл да загуби. Ние трябва да спечелим тази война заедно“, добави Резников. Според министъра на отбраната Руската федерация е загубила дори стари партньори като Унгария и Казахстан. Още в началото на април властите на последната обявиха, че няма да позволят държавата им да бъде превърната в инструмент на Русия за заобикаляне на западните санкции.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски отбелязва, че няма оперативна пауза в действията на руските нашественици, а украинската армия отблъсква щурмовете в различни посоки. „През изминалата седмица много се говореше за предполагаема оперативна пауза в действията на нашествениците в Донбас и други части на Украйна. 34 руски въздушни удара за последните 24 часа е отговорът на всички, които се появиха с тази „пауза“. Украинската армия се държи, държи се здраво, отбивайки атаки в различни посоки“, каза президентът. Той добави, че трябва да се направи още много, за да станат такива руските загуби, след което наистина ще има пауза.

Източник: Факти