Украйна: Русия трябва да изчезне

Снимка: БГНЕС/ EPA

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов разказа защо според него и според мнението на всички украинци Русия трябва да изчезне в съвременния си вид и граници.

На страницата си във Фейсбук Данилов разказа точка по точка какво всъщност представлява според него Русия.

По думите му става въпрос за покорно човешко стадо без чувство за достойнство и самоуважение, елит в ролята на слуга на шефа – без позиция, принципи и гордост; лидери с психични разстройства, както и поробени държави и народи (от Кавказ до Далечния изток).

„Там, където съдбата на Украйна се пресича с Русия, винаги е било история на милиони жертви, убийства и страдания. Всичко, до което се докосне Русия, се превръща в смърт, гниене и мръсотия“, подчерта Данилов.

Той припомни, че дълго време Русия съзнателно и целенасочено унищожаваше Украйна – нейния език, култура, история и подчерта, че омразата към всичко украинско е в основата на идеологията на „руския свят“, а окончателното решаване на украинския въпрос е националната идея на Русия. „Независима и свободна Украйна е историческа присъда за Русия“, подчерта Данилов.

По-рано президентът Володимир Зеленски отбеляза, че спечелването на войната с Русия е дълг на Украйна към човечеството. Данилов в предишните си изявления за освобождаването на Крим отбеляза, че Украйна ще направи всичко необходимо за деокупация на полуострова.

Източник: Факти