Унгарско село забрани мюсюлманското облекло, молитвите и хомосексуалните връзки

Унгарското село Ашотхалом забрани носенето на мюсюлманско облекло, мюсюлманските молитви и хомосексуалните връзки.

Хората в селото са започнали война срещу мюсюлманската култура и се надяват да бъдат последвани от други християни, които не са съгласни с мултикултурализма, който залива страните им.

„Преди всичко бихме посрещнали хора от Западна Европа – хора, които не искат да живеят в мултикултурно общество. Не бихме искали да привлечем мюсюлмани в селото“, каза кметът на селото Ласло Тороцкай пред Би Би Си, цитиран от Дир.бг.

Кметът на селото е категоричен, че традициите трябва да бъдат запазени. Той изрази опасенията си, че ако в селото дойдат много мюсюлмани, те няма да се интегрират в християнската общност.

„Виждаме големи мюсюлмански общности в Западна Европа, които не се успели да се интегрират – и не искаме тук да се случи същото“, допълни той.

Кметът обяви, че иска Европа да е на европейците, Азия – на азиатците, и Африка – на африканците.

В унгарското село живеят само двама мюсюлмани, но кметът е въвел местни правила, които забраняват носенето на мюсюлманско облекло и призивите за молитва. Освен това се забранява и строителството на джамии. В новите правила на кмета не са пощадени и хомосексуалистите, като се забранява публичния показ на техните връзки.