Управлението на Борисов 3 е като да се возиш в стар раздрънкан автобус в продължение на 100 дни

Возили ли сте се на стар раздрънкан автобус в продължение на 100 дни?!

Предполагам, че ако сте издържали и десет минути преди да тръгнете да търсите алтернатива на този автобус доста сте споменавали и майките и роднините на собственика и управляващият автобуса.

В който докато се возите, трябва и да си плащате, защото колкото и да е раздрънкан той все пак извършва дейност. Превозва ви от точка А до точка Б без значение, че е толкова раздрънкан, че може да се разпадне на всеки метър.

Сега се замислете за милото родно 100 дни управление на раздрънкания стар автобус наречен Партии, които всеки път ни спускат незнайно как да ни извозват към светло бъдеще.И за „най – новият“ им раздрънкан автобус наречен Герб.

Първият път, го бяха закърпили с някакви парчета тенекиени, които дрънчаха на кухо, на всяка дупка и препятствие на пътя.

Вторият път, го боядисаха в някакви цветове реформаторски, но дрънченето на кухо и усещането за гнилост на тенекиите остана.

Сега третият път, го напълниха с някакви патриотично настроени личности, които освен, че ви убеждават че автобуса не е стар, ви заплашват и да си плащате за некачествената услуга и да не приказвате срещу Индийския сериал, който всяка сутрин, обед и вечер се случват в раздрънканният автобус, който все така си дрънчи на кухо и в жегата пак няма климатик..

А да щях да забравя и да спомена за шофьора, който гордо е застанал на волана и въпреки, че вече повече от три пъти му подновяваха договора да управлява, все се оправдава с водачите на раздрънканият автобус преди него. Но пък за сметка на това няма нищо против да прибере някое левче в джоба си от незаконно продадени билети на някакви цени и да щипне малко нафта, докато уж ремонтирал нещо за да може автобуса да върви.

А, че ще дрънка на кухо и че ще е все така без климатик и че докато не се затварят вратите ще изпадат хора, това никой не го интересува – нали?

100 дни, раздрънканият автобус, пътува отново след козметичен ремонт, а шума от кухите му тенекии отново е невъобразим и не се търпи…

И ви разбирам, че предпочитате да не го ползвате. Всеки човек, който не е мазохист би направил същото.

Е има и друг вариан да го бракуваме завинаги, но за това ще трябва да слязат всички хора на улицата и на ръце да го изнесем до пункта за вторични суровини, заедно с шофьора и всичките му майстори..

Атанас Калев