Управлението на Ердоган и Борисов се крепи на репресии, страх, корупция и беззаконие. И двамата водят държавите си към разруха

Лицемерието ме отвращава!

С какво изборите в Турция са по различни от изборите в България? Сега всеки се чувства длъжен да коментира референдума на Ердоган, но мълчите като п@тки за изборите в България.

Ердоган печели инициираният от него референдум с 51,5% при 86% активност, или около 45%% от гласовете на всички турски граждани имащи право на глас и резултата не бил категоричен за него. Борисов печели предизвиканите от самият него избори с 33% при 54% активност, или около 17% от гласовете на българските избиратели и това било „категорична победа“?!

В Турция имало нередности по време на изборите, а в България всичко наред ли е? Да сте видели фалшифицирани изборни протоколи от Турция? Да сте чули за купуване на гласове в Турция? А? Ама за нашите избори мълчите. И каква е разликата? Каква е разликата между Ердоган и Буда? Управлението и на двамата се крепи на репресии, страх, корупция и беззаконие. И двамата предизвикват и фалшифицират избори чрез манипулации и контролиран през администрациите им вот. И двамата водят държавите си към разруха и изолация.

Има само една малка разлика – Ердоган командва втората по големина армия в НАТО и държи Борисов за топките, а Борисов е просто една селска мутра, която командва най-корумпираната банда чиновници и партийни мишки в НАТО , ЕС и не само. Но за Буда и мафията му не чувам протести и критики. Така както не чувах протести и критики, когато преди няколко месеца Борисов целуваше Ердоган публично и му стана личен слуга и говорител в ЕС. Но, да се върна на изборите.

В Турция се случва това, което вече се е случило в България – установява се диктатура на един самозабравил се престъпник и кликата му, подвластни на руските интереси против интересите на народа. Демокрацията се превръща в инструмент в ръцете на мафията за легитимиране на нейната власт. Това води до липса на справедливост, потъпкване свободата на словото, подчиняване на съдебната система и всички власти и в крайна сметка до превземане на държавата от мафията. За народа това означава – мизерия, бедност и отчаяние.

Ще завърша с още една малка разлика между Турция и България – турците още в нощта на изборите бяха на площадите протестирайки срещу случващото се, а българите чакат безропотно Буда да състави поредното си крадливо и вредно правителство. И макендонците бяха на площадите, и сърбите, и гърците, и румънците…

Време е да подредим собствената си къща. БОЕЦ знаем, че подреждането минава първо през изриването на боклука. Доказано чрез избори не става. Остава улицата, гражданска революция. Гражданите срещу дебелите в пряк сблъсък.

Георги Борисов Георгиев, Председател на УС в ГД „БОЕЦ“, Фейсбук