Управлението на ГЕРБ е корупционна монархия. И всички вярват в един премиер, Той и само Той!

ДЪРЖАВАТА НА БОЖЕСТВОТО БОКУ

Много пъти съм казвала, че управлението на ГЕРБ е корупционна монархия. И всички вярват в един премиер, Той и само Той!

Прилича ми на на императорите в Римската империя, обявявани приживе за божества, на които в храмовете са им давани жертви и са се молили като на божества…Та и Боку, да се свети името Му!

В държавата на мутрите държавата се задейства само когато божеството Той самият – Боку, благоволи да даде разрешение или да забрани нещо. Всички очи са вперени в него. В държавата на корупционната монархия законите имат пожелателно според субекта значение. За някои важат, за други – не. И това се приема за нормално.

Какво щеше да стане с блокчето „Златен век“, ако самият Той – Боку, не беше разпоредил проверка и да се спре строителството. Явно на Данчето Софийска, залисана покрай величествените ремонти, както и ДНСК, лееееко са пропуснали да проверят строежа, въпреки че за всяка незаконна тераса или лятна кухня, цялата строгост на закона незабавно се стоварва върху провинилия се. Тук обръщам внимание на новия правосъден министър за съществен пропуск в Закона за устройство на територията, като трябва да се допълни, че министър-председателят има правото да разрешава, спира и премахва строежи.

Какво щеше да стане, ако самият Той – Боку, не беше накарал корумпетата си да излязат в отпуск или да подадат оставки. И тук се замислям, самият Той в качеството си божество, как така е пропуснал толкова години да не забележи колко имотни и богати са неговите избранници. По-скоро родата им. Или пък си ги е избирал на принципа да имат богати тъстове или богати кръстници. Или на принципа – след като няма скандал, значи няма и проблем.

Самият Той задейства величието си само когато някоя корупционна схема или скандално поведение излязат наяве сред обществото. Инстинктът му за самосъхранение е направо величествен. Незабавно божеството хвърля на кучетата нарочения, за да спаси останалите от шайката. И най-вече себе си.

Всеки в корупционната монархия разчита не на закона да го защити, а самият Той – Боку, да се намеси и да поправи несправедливостта. Какво значат тук някакви си закони, на Територията закон е Неговата дума.

И докато думата на един човек, па бил и той самозвано божество и министър-председател, тежи повече от закона, това не е държава, а Територия, на която вместо сила на правото има право на силата.

Ave, Bocuis, morituri te salutant!

Елена Гунчева, Фейсбук