Управлява ни самозабравила се, откъсната от живия живот политическа върхушка

Намираме се в най-бедния регион на страната – Северозападна България.

Намираме се и на прага на приемане на уж“най-социалния бюджет“ на Борисов.

Искам да ви попитам вас, тук в залата, с какво този бюджет ще подобри живота ви? Виждам младо семейство – правителството на Борисов замрази обезщетението за отглеждане на детето ви между една и две години.

Отвън видях пушачи – ГЕРБ и Обединени патриоти решиха от първи януари да ви се увеличи акцизът. Сигурно много от вас са дошли на срещата със стари коли – Борисов иска да плащате нов данък.

На вас пенсионери – увеличение на пенсиите чак от 1.07. 2019 с 5%, когато вече всички цени ще са го “изяли”.

Това заявих във Видин на среща с граждани.

Как този бюджет ще помогне да не фалира болницата в Белоградчик или да се ремонтират пътищата в община Брегово. Никак. Но ще ви кажа как този бюджет ще помогне на „социално слабата” политическа класа.

И как никой не иска да си мръдне пръста да променим една несправедливост.

Нашите заплати и догодина ще растат автоматично с ръста на средната за страната.

Слушам сутринта премиера Борисов да казва какъв популизъм било да се замразят заплатите на министрите му, неговата, на депутати, на президент, омбудсман и конституционни съдии. Притиснат от водещия, най -накрая, с половин уста, Борисов каза, че ще го направят.

Е, сега го чакам да нареди на депутатите си да подкрепят нашето предложение да си замразим заплатите.

Три пъти поставям въпроса в парламента.

Три пъти ме очернят отгоре до долу.

Депутатите от БСП внеслохме законодателно предложение. В отговор управляващите извадиха от девет кладенеца вода и не, та не. Политиците трябвало да получават високи заплати, за да не са корумпирани. Откога заплата се плаща не за труд, а заради подкупи? В коя икономическа теория го пише това?

Премиерът държи на думата си, никога не се отмята , загрижен е за народа и за справедливостта, и затова всеки ден ще го питам кога ще нареди на Цветанов депутатите от ГЕРБ да изпълнят искането на БСП и да си замразим заплатите. Този пример е част от модела на прехода, чиято смяна искаме с „Визия за България“.

Самозабравила се, откъсната от живия живот политическа върхушка, която щом се добере до властта започва да се интересува преди всичко за собственото си благополучие и облаги,а не за вашите тегоби.

Корнелия Нинова, Фейсбук