Управляващите са неадекватни! Борисов първо не знае за какво става въпрос с ЧЕЗ, после иска да участва!

Екипът на BNews се свърза с политолога Арман Бабикян по актуалните теми,

които тресат държавата – ЧЕЗ, разпада при ПатрЕотите и цялостната политическа обстановка.

– Как бихте коментирали това, което се случи около сключването на сделката с ЧЕЗ и това което управляващите казват? Оказва се, че не е истина – от Чехия ги опровергават?

– Това, което управляващите показаха в тази сделка е, че не са адекватни. Първо министър-председателят каза, че не знае за какво става въпрос, че това е сделка между две частни фирми и държавата няма да участва, след това държавата поиска да участва в сделката. Това показва една обърканост и че той не знае как да постъпи. Тези действия, които включват държавата, показват, че е лош стопанин.

– Как ще коментирате разрива в „Обединените патриоти“ и постоянните скандали, които стават сред тях, включително днес караницата между Волен Сидеров и Валери Симеонов, за изказването му срещу руския патриарх Кирил?

– Проруските изяви на „Атака“ и ВМРО са отдавна известни. Вели са знамена по не едно събития и е видно чии интереси защитават. За пореден път заемат проруска позиция. По-скоро изненадващо е смелото и доста справедливо изказване на Валери Симеонов. Коалицията им е известно защо е събрана, за да оцелеят в рамките на управлението.

– Говори се, че ДПС дърпа конците им и стои зад тях.

– Говорят се много неща. За кой дърпа конците им и в чия услуга работят можем да съдим по действията на министрите от коалицията, отколкото по поведението на депутатите им в парламента. Поведението на министрите е повече показателно, отколкото това, което става в парламента.

– Смятате, че изказването на Симеонов е правилно?

– Един уважаващ себе си политик не може да адмирира подобно отношение към държавния глава, а това е българският президент. Подобно поведение няма как да бъде толерирано. Ако някой уважава държавата си, трябва да реагира така. Ние неколкократно ставаме свидетели на подобни обиди и за българския език, и за Македония, а този духовник ни размаха пръст и ни каза пред коя кръв да скланяме глави. Русия изглежда е все още държава, в която духовния й водач е под управлението на държавното управление, а не под това на паството му.

Източник: Bnews.bg