Утре ще погребват Мими, защото нямаше 14 000 лв. за нея, а 118 млн. лв. бонуси за чиновниците – имаше

Утре малката Мими ще бъде погребана и пак утре чиновници, които са получили тлъсти бонуси от държавата ще гуляят по Черноморието.

Как се стигна дотам, че 14 000 лв. за Мими нямаше, а за чиновниците е имало цели 118 млн. лв. за бонуси?

Още по интересното е, че служителите в централното управление на Министерството на здравеопазването, които са 279 по щат са получили средно 4211.78 лв. на година над основната заплата и са си разделили бонус от 1.175 млн. лв., съобщава Капитал.

Значи един служител може да получи бонус от 4212 лв., които пари не са заплата, а са раздадени ей така, а едно умиращо дете не може да получи животоспасяващи 14 000 лв.

Това нали разбирате, че е държавна пара, която е събрана от нашите данъци.

В същото време роднините на Мими отправиха молба към хората, които искат да отидат утре на погребението и.

„Напомняме на тези, които ще присъстват на опелото в понеделник, да облекат цветни дрехи в памет на нашето шарено цветче!“, призоваха близките ѝ чрез социалните мрежи, пише Канал 3.бг.

Както е известно, 6-годишното момиченце със Синдром на Даун, което се бореше от 2017 г. с левкемията, почина.

Парите, събрани от хората за Мими, са преведени за други нуждаещи се деца.

„Мили хора, благодарим ви за вълната от съпричастност, с която в последните дни заливате семейството на нашата слънчева Мими. Мнозина от вас искат да подкрепят семейството, като се простят с Мими с играчка. Вярваме, че тя ще бъде изпратена с безброй играчки, останали без дете“, се казва още в посланието на роднините на Мими в създадената за нея страница във Фейсбук.

„Но играчките, с които няма вече кой да си играе, само ще засилят болката на семейството. Затова от името на родителите на Мими ви призоваваме: Не изпращайте в понеделник Мими с играчки, тя вече играе с ангелите и птиците.

Вместо това ви молим ДА ИЗБЕРЕТЕ КАУЗА И ДА ПРЕВЕДЕТЕ ПО НЕЯ ПАРИЧКИТЕ, КОИТО БИХТЕ ДАЛИ ЗА ИГРАЧКА, ОСТАНАЛА БЕЗ ДЕТЕ. ТАКА ЩЕ ПОМОГНЕТЕ ДА НЯМА ПОВЕЧЕ САМОТНИ ИГРАЧКИ, ОСТАНАЛИ БЕЗ ДЕТЕ“, помолиха близките на детето в страницата във Facebook,създадена в помощ на малката Мими, загубила битката с коварната болест.

Родителите на момиченцето ще преведат пари от нейната сметка на други нуждаещи се от финансова помощ.

„Мама Надя проучила други каузи и разбрала, че има спешни, помоли да наредим парите от helpkarma! Мисията на нашето Ангелче продължава, освен, че посмъртно Мими стана нарицателно и за нея се чува от всички телевизии и радиа, тя продължава с мисия „Добро“.

Вашите парички, внесени за Мими в helpkarma, бяха разпределени между следните каузи:

С теб сме Йо-25 000€

В помощ на слънчо Доми-15 000€

Да помогнем на Стоян да проходи-15 000€

Подкрепете Сияна-10 000€

Да спасим Теодор от остеосарком-10 000€

Шанс за Мони-5 000€

Живот за мама Ваня-10 000€

Да помогнем на Рей да оздравее-5 000€

Да помогнем на малкия Ици-3 000€

„Желаем успех и бързо възстановяване на всички!“