В Албания не са вдигали заплати на министри и депутати от 9 г. Премиерът им: Първо да се увеличат доходите на гражданите

Албанският премиер Еди Рама заяви при посещението си в Елбасан, че заплатите на депутати и минстри в страната са замразени, откакто неговата Социалистическа партия е на власт.

„Те не са увеличавани от 9 години и няма да се вдигат, докато не се увеличат заплатите на гражданите“.

Това заяви Рама, цитиран от БТА.

„От 2013 година не са увеличавани заплатите на министрите, не са увеличавани и няма да се увеличават заплатите на депутатите, дори и премиерската заплата (няма да се вдига), докато съм аз (премиер). Защо? По една много проста причина. Докато не повишим заплатите на другите хора до ниво, при което и ние заслужаваме повишаване, не трябва да вдигаме нашите заплати”, поясни той.

Относно протеста на университетските преподаватели, които настояват за увеличаване на заплатите, Рама каза, че техните заплати са вдигани повече от останалите.

Еди Рама добави, че ако се погледне какво е направено през последните години, ще се види една Албания, която е различна от това, което се вижда по телевизията. „По телевизията никой не се сеща да каже за нивото на свършената работа и за износа. Албания днес обработва двойно повече земеделска земя, отколкото преди 7-8 години, защото ние й помагаме, доколкото е възможно, подчерта Рама.

Източник: Petel.bg