В България 43% от децата живеят в бедност, за едно дете се дава по 39 лв., а за един бежанец по 1100 лв.

43% от децата живеят в бедност. Кое дете заслужава това?! 3 години търсим контакт със социалното министерство и 3 години никой не ни чува. Не е вярно, че не сме търсили Ивайло Калфин. Когато протестирахме, депутатите не дойдоха да ни чуят. Това заяви в „Събуди се“ Ани Тодорова, една от протестиращите майки за повече пари за децата.

„Много трудно се отглежда дете с 300 лева, много трудно можеш после да се върнеш на работа заради честите болнични. Работодателите не желаят да търпят майките, а майките се принуждават да отглеждат децата си в бедност”, разказва за проблемите си Ани.

Трябва да е вързано майчинството с минималната работна заплата, съгласи се с исканията на майките бившият социален министър Христина Христова. Това е обезщетение, а не помощ, допълни Христова.

Обезщетението за майките през 2016 г. е 39 лв., посочи тя. Защо фонд майчинство е заедно с фонд заболяване? Какво прави една майка, чийто дете става на 1 година?!

Детски надбавки ли са 1,60 лв.?! На моето дете в училище обядът е 2,50 лв. Нашите искания стрували милиарди, нашите деца струват милиарди. Гражданите пълнят  хазната, а не управляващите, категорична е Ани./Фрог нюз