В България е извършен пет вековен геноцид, с мълчаливото одобрение от днешните европейски народи!

Масовите кланетата са били практика, а не изключение в политиката на Османската империя. Арменският геноцид е безскрупулно клане на 2 милиона души, завършило едва след Първата световна война!!!

В България е извършен пет вековен геноцид над един народ, по-стар от всички останали. Освен всичко, е било със знанието и мълчаливото одобрение от днешните европейски народи! Омръзна ми да слушам измишльотини от българи, които с чиста съвест определям като идиоти.

Фактът, че турската държава и до днес не може да образува нация с културна и историческа идентичност, е показател за тежки обществени проблеми, които не произлизат от приемането или отхвърлянето на факти и обстоятелства от българите.

Съжалявам, но ако някой привижда прогресивни идеи в деградирало откъм ценности общество, аз не виждам такива. Нещо повече, смятам, че нестабилният мир в съседна Турция е по-голяма заплаха за България от самата Ислямска държава.

И ако тази заплаха ще се контролира и минимализира чрез експлоатация на страхове и съдбата на български граждани с мохамеданско вероизповедание – това е груба грешка.

Имаме проблем и той не е по-различен от времето на Османската империя и скритата й подкрепа, на вероломни народи…

Николай Марков, Фейсбук