В България само чиновническата шуробаджанащина благоденства, откакто сме в ЕС

По „Евронюз“ изкараха проучвания и анализи, чрез които искат да ни докажат, че за 10 години в Европейския съюз сме живеели по-добре и сме били доволни от живота си.

В тези проучвания остава чувството, че са правени само сред държавната администрация, при която се наблюдава по-добро заплащане и мотивация за живот, паразитирайки на наш гръб.

От „Евронюз“ обаче си затварят очите за другите статистики, където сме на първите места по смъртност и самоубийства. Хората в България обаче не умират от старост, а в повечето случаи от мизерен начин на живот, системно недохранване, липса на финансови средства за лекарства, липса на здравеопазване и т.н. Също и на първо място сме в Европа по самоубийства, които са породени от мизерията и глада. В общи линии голяма част от българите живеят в лишения каквито ги има само в страните от третия свят.

Отрезвителната истина, за която от „Евронюз“ явно са слепи е, че много голяма част от българите посрещнаха Новата година на хляб и сол, зъзнещи в собствените си домове, понеже нямат достатъчно средства да се отопляват. Според „Евронюз“ тези хора са си подобрили начина на живот за 10-те години на членство на България в ЕС.

Явно Евролъжата ще доминира и през новата 2017 година, но това може да се очаква в прогнилия ЕС, който потъва прояден от корумпираната евробюрокрация.

Константин Петков