В България всеки си прави каквото и както реши на гърба на данъкоплатците. Вече сме олигархично авторитарна държава

Преди около месец БТВ обявиха, че ще продължат темата НСО! И го правят. Липсващото звено в повечето медии не е липсата на информация, независимо как е поднесена, а системния анализ при движение към определена цел. Без такъв, всяка информация може да се превърне в кална буца или просто да „увисне“, но никога няма да бъде острие в ръцете на журналиста и фактически смисъл на журналистиката като независима власт!

НСО е колос от кал. Това е истината. Докато всеки премълчава своята истина, такава каквато я знае и вижда, нямаме шанс за движение напред. А какъв е смисълът да имаме в собствения си дом в пъти по-големи разходи, за сметка на връщане в миналото ни, нека всеки сам прецени!

Бюджетът на НСО е два пъти по-голям от този на Разузнавателната ни служба, чиято основна дейност е зад граница. На практика, обслужваща пряко прищевките на властника „служба“ има два и повече пъти повече пари от външното ни разузнаване, което работи по цял свят и е инструмент за поставяне на България на световната карта чрез сложни специални дейности. Фактическото положение е това и в сегмента служби за сигурност НСО на практика оперира с всички пари на държавата по трайно установен задкулисен ред!

Освен задкулисния се появява и паралелен, на границата на престъпление ред, който всяка себе уважаваща се съдебна система е длъжна да дефинира като такъв . Да, ама не, защото и самата тя е в хватката на НСО. Както и цялата държавна власт по вертикал и хоризонтал! С цялото „информационно осигуряване“ и пълната свобода на захват, делегирана от преднамерен и неотговарящ на дейността на службата нов закон!

Кое налага придворната на Борисов служба, която умело парализира всеки нов властник, без той да го съзнава, да се държи по този начин? Налагат го методите и мероприятията, които се прилагат от номенклатурните времена и които им позволяват пълна безнаказаност с протекцията на Президент и Премиер. Независимо кои са те и без значение в какви отношения са!!! Лукава хватка, която проверено – работи!

Луксозните джипове на горските стопанства, които возят Борисов и са „получени“ от НСО са доказателство за абсолютната свобода на НСО, да задоволи всяка прищявка на властник, като стъпи на врата на произволно избрана държавна структура. Видяхте ли в излъчения видео материал, как се гърчат пред камерите директорите на дърводобивните предприятия? Само от тяхното външно поведение, може да разберете на какво са подложени и имат ли лична воля или каквато и да била административна сила пред „решението“ да закупят с техни пари луксозни возила и да ги предадат на НСО за поддръжка и експлоатация. Така е пожелал шефът, нали другари набедени офицери от НСО? Той пък ще се „отблагодари“ по друг начин!

Основните въпроси на мъртвата ни прокуратура трябва да са прости. Например. Кой е подписал първичните документи в горските предприятия, необходими за закупуване на супер луксозни возила? На какво правно основание? Икономически план на тази „инвестиция“ и как е обоснована? Имат ли право на такъв тип „разход“ с подобни „активи“? Кои длъжностни лица са подписали документи във връзка със закупуване на луксозни джипове на Борисов по вертикалата – министерски съвет – министерство на земеделието – директор на горско стопанство?

В България за властникът закон не съществува! Нито съд, който да го съди. Тук всеки си прави каквото и както реши на гърба на данъкоплатците. На практика, ние не сме демократична държава, а ОЛИГАРХИЧНО АВТОРИТАРНА. Това е абсолютен факт. Толкова очеваден, колкото и симбиозата Борисов Пеевски/разбирай Доган/, които са реалните собственици на горите и водите. Не държавата! Тези лица превърнаха планините в пустиня, а камионите с легално и нелегално отсечен дървен материал за Турция и Гърция, осребряват по направление Дубай.

Питате се защо държавните горски стопанства купили луксозни возила, не само на Борисов и ги предали чинно в НСО? Директорите задниците си дават, за да са включени в далаверата, вие за едни джипове. Горските дружества са златна мина, която се ограбва безнаказано! Причината е, че в България управлява мафия и държавата е нейна собственост. А с личната си собственост всеки може да разполага както сам прецени…

Николай Марков, Фейсбук