В България всичко потъва и никой не чул, не разбрал и не видял…

От сутрин до вечер обществените телевизии у нас се занимават с политици и политика – не мога да ги разбера честно, тези мазохисти ли са или им е кеф да се самобичуват в ефир.

Още гледам дупката на оградата, а незнайно защо си мисля за дупката в Обществото, дупката създадена именно от телевизиите.

И ако си мислите, че не съм прав пак се замислете, когато в студията не са им така любимите политици да говорят глупости, ги заместват така наречените активисти от любимите на властта НПО та.

Не ми вярвате ли? Хайде сетете се докато бяха Реформаторите и Бойко на власт, колко НПО активиста седяха всяка сутрин в телевизионните студия да ни обясняват, колко сме жалки ние незнаещите и неможещите и как само те могат да пишат закони и да правят политика. Сега е същото и понеже така наречените Патриоти, които не са никакви патриоти, нямат НПО та, в студията влизат някакви човечета от институти за политика, за живот и т.н. но никой не казва, че това са младежките калинки на Герб.

И докато съм на темата за калинките искам да попитам някой знае ли, имената на зам.министрите по министерствата и секретарите на министрите? Надали и по – добре, че не ги знаете, че ще се смеете с пълен глас ако им видите какво са завършили и кои са роднитете им. Но както се казва в България Партията се отплаща, ако си лоялен и плащаш кампания, кебапчета, кюфтета и т.н. може и някое концертче да заплатиш… И сега не се чудете защо заплатите им ставали по 3200 лева, как се живее с 1600 лева питате ли ги?

Шегувам се естествено, сега някой да не започне да си мисли, че ги защитавам. Но вчера се замислих, ами след всичките тези увеличения вчера от страна на правителството се увеличи и средната работна заплата за страната и как така един зам.министър ще взема колкото един министър и депутат?!

Значи трябва да вдигнат и техните заплати и има няма и месец, следете в медиите как средната работна заплата за страната ще стане поне 1120 лева оттам нататък, сами си изчислете, колко ще вземат гладниците. Няма значение, че преди изборите обещаваха просперитет и благоденствие за всички, важно е те да са добре и родата естествено, който не му харесва да се изнася, ако ли не има едни с каруци и те ще се погрижат за него ако живее на село, ако е в града може някой да му звънне да участва в полицейска постановка по залавяне на престъпници и няма какво да се сърдят и да се тюхкат онези, които хвърлят пари през балконите, все пак за всяко представление се заплаща.

И да не забравяте да споменавате на дупката оградата или на оградата дупката, понеже тя е олицетворение на цялата черна дупка в която се е превърнала България в последният четвърт век. Не ми вярвате ли? Помислете, нещо когато потъне в черна дупка някой да го е виждал пак? Е така е и в България всичко потъва и никой не чул, не разбрал и не видял…

Атанас Калев