В доклада на Държавния департамент на САЩ, страната ни е посочена като пример за корупция

ЗА ПЪРВИ ПЪТ САЩ С НЕВЪОРЪЖЕНО ОКО СЪЗРЯХА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

Интересна новина от днес.

В редовния доклад на Държавния департамент на САЩ, страната ни е посочена като пример за ендемична корупция и липса на върховенство на закона. Посочват се канали за наркотици, хора и контрабанда, които допринасяли за корупцията. А, добро утро! Сетихте се.

Верният ви стратегически партньор Борисов, известен сред населението като Онуй и Главна Мутра на Републиката е пример за мутра, завзела властта и упражняваща диктатура спрямо народа си. Не, че това някога е притеснявало САЩ. Затова и е толкова показателен този доклад. Критиките са жестоки и то на фона на доскорошните хвалби и фотки с Мустафа. Явно нещо в бойко-американската любов не върви както трябва.

В същия доклад се посочва като основна добродетел на държавата евтината работна ръка. Което е и унизително, и обидно, и показателно. Най-бедната и корумпирана държава в Европа дава шерпи на богатите инвеститори. Които плащат в пъти по-малко за същия труд, отколкото в собствените си държави. Онуй се гордее с инвеститорите. Същите инвеститори като в Бангладеш и Индонезия, където роби им работят за центове….просперитет, значи! Да бяхте казали в началото, да си знаем, че се превръщаме във фабрика за евтина работна ръка, тоест роби. Защото когато за труда си получаваш по-малко от полагаемото се, и не можеш да си платиш сметките и да живееш нормално, си просто роб.

Какви ще са последиците от доклада? Мустафа вече не се снима с Онуй, според слуховете заради изрична заповед от американското правителство. Мисис Ким пък не е ясно какви ги върши, само е фон на снимки от разни срещи, като гледа лошо пприсъстващите. Но не се и съмнявам, че има съответната роля за доклада.

И въпросът е – кога ще бъде вдигнат чадъра на защита над Онуй и ще бъде оставен на съдбата си? Защото да не се лъжем – промените не се случват само на улицата, но и на международната сцена. А вече Онуй стана неудобен на господарите си….

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

ЗА ПЪРВИ ПЪТ САЩ С НЕВЪОРЪЖЕНО ОКО СЪЗРЯХА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯИнтересна новина от днес. В редовния доклад на Държавния…

Публикувахте от Ние сме Шести септември – страница на Елена Гунчева в Четвъртък, 10 септември 2020 г.

<