В Държавата на ГЕРБ гражданите предпочитат да умират и емигрират, вместо да се борят да махнат тиранията

В Държавата на ГЕРБ и мутроолигархията обслужващият персонал гражданите предпочитат да умират и емигрират, вместо да се борят да махнат тиранията.

Някои го свързват с ген, други с манталитет, трети нямат обяснение.

Но предпочитат да обвиняват великите сили и да залитат към тях, вместо да се замислят, че всичко си зависи от тях хората.

Всеки ден чета мнения и коментари, колко лоша била Европа и нейният съюз и колко велика била Русия и ми става тъжно и жалко, че пак нацията е разделена на фили и фоби, вместо да бъдат седнат и да се замислят, колко крадат бандитите тук.

Къде отиват парите от Европа и къде отидоха парите от Русия, кои бяха бандитите сринали и изнесли изграденото от три поколения българи под формата на приватизация? Кои бяха хората „усвоили“ еврофондовете и какво стигна до българските граждани освен градинки фонтанчета и напукан асфалт?

Естествено направени от приближени до властта фирми и лапачи, които когато усетят, че започва да духа вятъра на промяната вадят големите обещания.

България е странна страна, българите са странни хора, ми беше казал скоро един швейцарски приятел:

-“ толкова пари има тука, защо живеете като скотове? Селата са празни. Хората тъжни.“

Е как да му отговоря на човека, чудих се, чудих се и накрая му викам:

– “ имаме си една мафия наследена от комунизма, викат и „наше момче“ или „мой човек“, защото в България сме всички роднини и не можеш да откажеш на нечие мамино синче“

Не знам дали ме разбра човека, но определено се замисли и взе да ме пита:

-“ какви „наши момчета“ сте допуснали да управляват България?“

Е как да му обясня, че премиер сме си направили човек прочел една книга с мутро минало, а за негова дясна ръка сме допуснали да застане физкултурник с баща от Държавна сигурност, а за уродливата демокрацията по ДС стил, изобщо не искам да започвам да му разказвам, че всичко това наистина няма логично обяснение.

Е има ама трябва да си българин, за да го разбереш, защото ако откраднеш в Швейцария ще лежиш в затвора, дори да си премиер или ръководител на партия. За развитите демокрации Справедливостта е важна, не обещанията и лъжите на даден човек.

И пак да се върна към Европейският съюз, който според всички документи през 2015 г. трябваше да насочи към България около 18.5 милиарда евро, естествено нашите велики политици усвоиха само стотици милиони и то по програми от които може да се краде.

Сега пак ви питам:

– Кой е по – велик Европа или Русия или шматките сме ние хората, които позволяваме да ни делят на всякви, вместо да станем от диваните да излезем на площада и да ги изметем всичките мамини синчета на прехода…

Имате време да помислите до 11.09. и да осъзнаете времето в което живеете и че само от Вас си зависи!

Атанас Калев