В края сме на една посткомунистическа одисея маскирана като демокрация вече 27 г.

Нали никой не си е мислил, че няма да има правителство? Само след броени месеци се задават много милиарди от ЕС, а пред „Колт“45 и парите всички са равни.

Русофилите развяващи по традиция не български, а руски знамена, стават първи европейци и натовци, русенските македонци са на път да реализират първият си работен ден в живота, а новоизлюпените кабеларни политици, с реална подкрепа под един процент, са готови да се насадят като квачки, удобно и заслужено според тях, в министерските кресла. Чудна гледка от приказен престъпен свят!

За мен тези простодушни лумпени не са интересни, напротив. Смятам, че това е пътят към края на една посткомунистическа одисея маскирана като демокрация вече 27 години. Играчите са ясни, задкулисието – също. Поименно. Остава и ние да си свършим работата и всичко ще си дойде по местата.

Няма да бъда изненадан, ако добре направените отвътре по съвсем „демократичен ред“ сметки, излязат криви. Нашите политически Андрешковци добре знаят, че който се е облегнал на западната стена все е паднал, а който е отишъл до източната стена – все е бил разстрелван пред нея. И от двете страни милост няма. Остава им да направят своя разумен избор, докато ние неразумните помогнем да се случи най-малкото зло за държавата ни и най-голямото за политическите ни престъпници…

Николай Марков, Фейсбук