В навечерието на Третата световна война

В навечерието на Третата световна война

България със секретен документ, който описва какво трябва да се прави по време на война. Германия задължава своите граждани да поддържат запаси от храна и вода за десет дена, както и въвежда задължителната военна служба. На фона на всичкото това всеки нормален човек би си помислил, че светът се готви за война.

Исторически погледнато и двете световни войни избухват от 7 до 10 години след период на криза. Първата световна война избухва през 1914 година, но през 1907 година започва финансова криза. Втората световна война избухва през 1939 година, но през 1929 година започва Голямата депресия. През 2008 година започва световната финансова криза, а осем години по-късно международните отношения са изострени и донякъде може да се каже, че сме в навечерието на Третата световна война.

И Първата и Втората световна война избухват неочаквано за много хора. Обикновените хора са се занимавали с ежедневието си и никой от тях не е очаквал, че нещата на международната сцена са толкова изострени, че да се стигне чак до голяма война. Всеки се е надявал, че дипломацията ще надделее и нещата няма да се задълбочат. Положението сега е същото, като тогава. В момента малко хора биха си го дори и помислили, че е възможно да има Трета световна война. Повечето реагират с насмешка на това и според тях е абсолютно невъзможно да се случи.

САЩ се провалиха, като империя

На международната сцена нещата съвсем не са розови. Имаме една западаща империя в лицето на САЩ, което не успя да управлява света еднолично и съвсем закономерно започна да се свива, като опразни големи пространства. Тези пространства възбудиха апетитите на бившите империи, да се домогнат до тези сфери на влияние.

Русия е първата бивша империя, която разчупи еднополюсния модел и предяви своите имперски претенции. САЩ се помъчиха да спрат този процес, но вместо да се увенчаят с успех, те събудиха имперския апетит на Турция, а след това и на Великобритания. Германия дори и късно събудила се започна да изпитва глад за възвръщане на имперския си статус.

Разпадът на ЕС

ЕС ще се разпадне, не защото е в криза, от която не може да излезе или пък е залят от бежанци, а защото в него има концентрация на твърде много бивши империи. Излязлата от ЕС Великобритания е само началото на този процес, ще я последват и другите големи икономики.

Самият разпад на ЕС се дължи и на разбиването на еднополюсния модел, който САЩ бяха въвели. Светът в момента се преобразува в многополюсен модел, където глобализацията започва да затъва и предстои процес на деглобализация, раздробяване на държави, независимости на редица отделни територии.

Великите сили искат да си преразпределят света

Целият този хаос на международната сцена е най-вероятно да завърши с една световна война, където Великите сили да си преразпределят света. В тази евентуална война няма да има изявен победител, а всички ще бъдат по една или друга причина губещи. Самата война няма да се води на територията на Великите сили, а ще се провокират конфликти в периферните държави между тях, където ще си мерят силите.

При всички положения България ще бъде използвана за пушечно месо. Ще превърнат страната ни в терен за противопоставяне между САЩ и Русия. Нас поради тази и причина ни взеха в ЕС и НАТО, за да ни използват, като периферия при противопоставянето си на Русия.