В основата на финансовите престъпления стоят банки. Банките заместиха момчетата с бухалките, които рекетираха всеки за всичко

Лихварска или банкова система?

Това е въпросът.

Всички се страхуват от изричане на истината!

Истината, че в основата на финансовите престъпления стоят банки. Не физически лица. Зад тези финансови институции в държавата ни се крият престъпни интереси на всякакви хора – от политици, до организирани престъпни групи. Всяка банка има възможностите, интереса и механизмите да извършва финансови операции на ръба на острието. Именно заради това у нас реален контрол на банковата дейност не съществува. Самата БНБ е превърната в съучастник на тежки икономически престъпления срещу държавата и гражданите. Това е практика, не изключение.

Завити под одеялото на банковата тайна, банките са идеално оръжие за извършване на безнаказани, често невидими престъпления. В тях задължително са въвлечени държавници и политици, които да гарантират с присъствието си търсената крайна цел.

Няколко пъти българите бяха ограбвани от банки. Много хора загубиха живота си от стрес. Хиляди бизнеси са съсипани, следствие на престъпен интерес реализиран през банки. Политика тук се прави с банки! Банките заместиха момчетата с бухалките, които рекетираха всеки за всичко. Именно тези момчета, близки до властта направиха престъпните банки, за да се скрият зад тях от закона. Завинаги.

В България е необходима пълна банкова реформа. Спешна! Без категорично провеждане на такава, целият ад в който живеем ще продължи. За съжаление днес няма политическа класа готова на подобен риск. Огромен риск, но при успех, с мащабни последствия в положителна посока…

Николай Марков, Фейсбук