В резултат на „мъдрото управление“ на Борисов фалираха или бяха откраднати стотици фирми и дружества. Много хора останаха на улицата

„Работещите хора са локомотивът на държавното развитие. Те създават силната икономикa, която е определяща за високите доходи на всички граждани. Затова аз се обръщам към работещите българи с уважение и благодарност, поемайки ангажимент за сериозна държавна подкрепа към бизнеса и активните граждани. Трябва да обединим усилията си в името на общата цел – да изграждаме и развиваме по-добро бъдеще за нашите деца.

България се нуждае от обединение, труд и просвета. Заедно постигнахме много. Вярвам, че ще продължим да вървим по единствения възможен път на развитие – европейският.“, бил казал Борисов в обръщение към нацията, цитиран от разни сайтове и агенции.

Цялото обръщение е изключитено цинично, банално по мачовски и цели отново да се „насладим“ на бабаитлъка на премиера в аванс. Цинизмът извира от това, че тоя индивид няма нищо общо с повода за обръщението – денят Първи май. Както няма нищо общо с хората, които съзидават духовните и материални ценности.

В резултат на неговото „мъдро управление“ фалираха или бяха откраднати десетки и стотици фирми и дружества. Много хора останаха на улицата. Приказките за единение и изграждане на по-добро бъдеще за нашите деца са измамни, неверни и по никой начин не кореспондират с поведението на управниците, оглавявавани от Борисов. Тия приказки са нагли и арогантни и звучат нелепо на фона на състоянието на икономиката, здравеопазването, образованието и останалите важни сектори на държавата.

Аз не знам какво точно сме постигнали заедно с ГЕРБ – партия, чието ръководство се осъществява от хора, били активни членове на БКП и пребоядисани се преобразуваха в десни политици и „честни“ частници. Идва ми на ум една справка, според която 75% от началниците на ГЕРБ са с БКП-минало. Наглост, дебелашка ирония и безочие са приказките на премиера в аванс, който два пъти беше в оставка.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук