В Русия има „Безсмъртен полк”, а у нас от 10 г. имаме премиерския безсмъртен дЕдо

В Русия има великото движение народно „Безсмъртен полк”.

У нас – от десет години имаме премиерския безсмъртен дЕдо.

Той е навсякъде и се навира в очите на хората и по всякакъв повод. Най-напред е бил още на 10 септември убит от ДС. Макар ,че тогава няма МВР, камо ли Държавна сигурност. След това каза, че е бил убит, защото е бил николапетковист. Да, ама партията на Никола Петков е създадена едва едно година по-късно.

По друг повод рече, че неговият велик дедо бил съден от Народния съд и убит. А наскоро пък изтърси, че е убит в Белене.

Безсмъртен е този премиерски дЕдо. Да очакваме, че ще е убит от комунистическия атентат през 1925 година в черквата „Света Неделя”, може да го направи горянин и да е паднал с автомат в ръка в битката срещу комунистите през 50-те години на миналия век… Ах, този митичен дЕдо!

И разказва една сантиментална случка, достойна за турски сериал: как баща му – полковник от спецотдела на софийското МВР, му прошепнал насаме – дедо ти е враг на народа. И затова не го приели в мечтания от него факултет „Държавна сигурност” в милиционерската школа, а го натирили пожарникар.

А истината е,че толкова са му били умствените възможности. И се оказва, че дЕдо му е враг на народа и не го искат във факултета, а пък става член на БКП. Трънки! Тези лъжи Борисов може да ги разказва на комсомолците в ГЕРБ. За да станеш член на БКП се ровеше до шесто коляно назад. И за пореден път призовавам: отвори го това досия на безсмъртния си дЕдо бе, другарю Борисов. Имаш власт, направи го!

Стефан Северин, Фейсбук