В САЩ започва голяма кампания за ползите от чипирането на хората

Чипирането на хората

Чиповете – няма по-хубаво нещо от тях! Това е кампанията, която в близките няколко години ще ни убеждава за хубавите ползи и удобства от поставянето на чипове на хората. Ще се използват всички възможни средства на масмедиите и шоубизнеса, за да бъдат рекламирани чиповете. Чиповете трябва да станат мода сред младите и да бъдат желани сред възрастните.

До 2018 година САЩ възнамеряват да започнат чипирането на своите граждани, а до 2030 година всичко да се управлява чрез тях. Един вид без чип си загубен, нищо няма да можеш да направиш, защото в него ще е паспорта ти, парите ти, че дори и ключа от апартамента ти. Това е само една малка част от промените, които ще се наложат след въвеждането на чиповете.

Ще се знае по всяко време къде се намираме

Първоначално чиповете ще бъдат използвани за наблюдение и следене. Вече няма да има, къде да се скриеш, понеже чипът ще може да те засича дори и да си в подземен бункер. Тука властите обещават, че с такъв чип се слага край на отвличанията. Родителите ще могат да бъдат винаги спокойни за своите деца, понеже чрез чиповете ще знаят винаги къде са.

Ще може да пазаруваме само с чип

В последствие чиповете ще изместят кредитните карти и всичко ще се купува и продава с тях. Това ще стане паралелно и със заменянето на човешкия персонал в магазините с машини. В Канада вече успешно се тестват такива магазини.

На по-късен етап здравната карта ще бъде внедрена в чипа. Ще се знае всичко за здравния статус на пациента, а до 10 години ще може и чрез чипа да се диагностицират редица заболявания. Учените се надяват, че чрез чиповете ще може да се диагностицират раковите заболявания в съвсем ранен стадии. Това, което искат да постигнат е постоянен мониторинг на организма на човека, като по този начин ще му спестят ходене до болницата за редица профилактични прегледи.

Няма да може да пускаме компютрите си без чип

От Майкрософт, Гугъл и Фейсбук най-много са заинтересувани от възможностите на чиповете. В близкото бъдеще компютрите ще могат да бъдат стартирани само чрез чипа. Чипът ще разпознава собственика на дадения компютър или смартфон и само така ще го активира. Според Майкрософт се свършва и с пиратския софтуер, а бъдещият Уиндоус ще може да се управлява само чрез чипа.

Деактивирането на чипа ще се води за престъпление

Чипът ще бъде имплантиран подкожно, неговото изваждане ще е много трудно, а дори и да се намери начин да бъде деактивиран, това ще се води за престъпление. Спирането на сигнала от чипа веднага ще активира полицията, която ще знае името на притежателя на чипа. Всеки чип си има уникален код, който принадлежи на даден човек, когато спре сигнала и автоматично този човек ще бъде пуснат в системата за издирване.

Предвижда се, като иновация да може чрез чипа да се отключват вратите на жилищата и да се запалва мотора на колата, като по този начин става почти невъзможно за крадците да извършват кражби.

Но всичкото това си има и лоша страна

Чрез чиповете ще имат пълен контрол върху нас. Те не само ще знаят по всяко време къде се намираме и какво правим, но и ще имат достъп до финансовите ни средства. Ние няма да имаме контрол върху финансите си, а данъчните институции, когато поискат ще се бъркат в сметките ни и ще удържат каквито си поискат пари. Властимащите ще могат чрез чипа да упражняват всякакъв вид натиск и цензура срещу даден човек или група от хора. Достатъчно ще е да изключат чипа на даден човек и той да бъде изкаран извън системата, да не може да си купи нищо, че дори и да не може да влезе в дома си или да запали колата си.