Ваксината ще стане като санирането – в началото ще минават емисари да плашат хората, после ще видят колко е хубаво

Говорих с доц. Мангъров – и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал.

Ваксинирайте го публично, защото ми каза, че е 100% за ваксинирането, заяви премиерът Бойко Борисов.

Ваксината ще стане като санирането – в началото ще минават емисари да плашат хората, после ще видят колко е хубаво. Това каза премиерът Бойко Борисов във видео във „Фейсбук“ профила си по време на инспекция.

„Като анализ на резултата. Мерките навременни, многто точни, максимално щадящи свободата, правата на хората, движението им. Резултатите и на смъртността и на заболявоемостта спаднаха“, коментира премиерът.

Той отчете, че и натискът върху интензивните отделения е спаднал.

„Огромната ни радост е, че оздравелите са в пъти повече от новозаразените. Ваксината ще видите, че тя ще стане като санирането. В началото минаваха емисари и плашеха, че като санират блока, ще им вдигнат данъците, ще им го купят, ще им го продаде. Такива измишльотини не можеш да си представиш. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовете само за това питат кога ще продължи санирането“, каза още премиерът.

По думите му лекарите все повече ще обясняват на хората, ще дойдат различни ваксини. „Дотогава тези, които са 70-80 000 ще бъдат поставени на хората на първа линия“, каза още Борисов. Според него в началото всеки се пита нужно ли е или не.

„Даже с Мангъров говорих, той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. Него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100 % за ваксинирането“, допълни още министър-председателят.

Спасениеното на България и на Европа минава през ваксинирането, подчерта Борисов.

„Това е най-важното в момента. Мисля, че хората много бързо ще ги убедят докторите, които са се ваксинирали. Като видят ,че няма странични ефекти“, допълни министър-председателят.

„Бъдете, спокойни, обяснявайте повече“, каза Борисов на лекарите и на здравния министър, които са с него на инспекцията. Той отчете, че най-добрите лекари се ваксинират. „Пациентите им вярват“, допълни още премиерът.

Той обърна внимание, че „„Ремдесивир“ е тежък медикамент, а хората го търсят. „След слагане на такива лекарства пациентите с месеци след това не могат да се възстановят напълно“, обясни още министър-председателят.

Източник: Гласове