Валери Симеонов: Ако Борисов даде Бузлуджа на Корнелия, аз искам Шипка!

Категорично съм против паметникът на Бузлуджа да се даде безвъзмездно на БСП!

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ вицепремиерът и съпредседател на Обедидени патриоти Валери Симеонов.

Той съобщи още, че всички министри са подписали документ, че са съгласни паметникът на Бузлуджа да бъде даден безвъзмездно за 10 години на БСП.

„Категорично съм против, надявам се, че и моят колега Красимир Каракачанов ще се съгласи с мен. Откъде накъде? Ако премиерът Борисов даде на Корнелия Нинова Бузлуджа, ние пък ще поискаме да ни дадат Шипка!“, отсече Симеонов.

„Това противоречи на закона, на всички европейски директиви“, заяви още вицепремиерът.

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожали и компанията Български морски флот на братя Домусчиеви! Очаква фалит на дружеството, а големите им активи били в офшорки.

„Изтичаше срок на обжалване, за да отиде жалбата до ВКС. Това е причината да започна да говоря за Български морски флот на братя Домусчиеви. При тях има брутални нарушения на приватизационния договор. Какво се оказва. Още при приватизацията те са спечелили търга в битка с водещи компании, които имат десетки милиарди оборот годишен. И въпросните могъщи фирми губят от нашите бизнесмени. Живи и здрави да са, както се казва. На 10-та година БМФ трябва да има 2300 работници. Били са 2800 към момента на приватизацията. Към 1 януари 2017-а работниците са 124. Какво е това. По втория пункт, който ги стяга най-много чепика, те трябва да имат съдове с 1,3 млрд. бруто регистър тона. В момента те имат около 800 млн.“, разкри той пред Би Ти Ви.

„Към 1 януари 2016-а те имат 17 милиона лева в сгради и активи, а в офшорки имат 700 млн. лева активи Офшорките са регистрирани на Вирджинските острови. За мен се подготвя фалит на дружеството. И още нещо интересно. Направих справка за развитието на другите фирми, участвали в конкурса. При тях криза няма, развиват се, отчитат печалби. И какво излиза. Само братя Домусчиеви били в криза. Как така кризата е само в БМФ? Те само са рязали хора и кораби. 40% от корабите са нарязани“, добави той.

Източник: Епицентър.бг