Валери Симеонов: Аз съм състоятелен собственик на фирми, имам пари, нямам нужда от рейтинг!

„Ще изчакате другия понеделник, за да видите дали ще предложим нови промени в кабинета.

Животът е пълен приятни изненади, ще получите отговор на вашия въпрос. Всяка промяна, полезна за България, е приятна, за мен е така….

Решенията се вземат консенсус, ако няма консенсус, няма да има и промяна“, заяви енигматично вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.

„Смятам че министър Ангелкова не трябва да остава в кабинета не знам какво ще стане“, повтори позицията си той.

„НФСБ ще гласува против оставката на тримата министри, на тези, по наша преценка, добри министри. Те не бива да бъдат освобождавани с лека ръка“ По думите му влизането на нови хора по средата на мандата ще забави изпълнението на програмата.
Не може да бъде отправен упрек към морала на нито един от тримата министри, каза Симеонов. Към професионализма и морала на тези трима министри няма абсолютно никакъв упрек, натърти той.

Симеонов беше категоричен във връзка с катастрофата край Своге, че причината е лична човешка грешка и смята това за очевидно. Шофьорът е разговарял с друг пътник. Дори не са излезли експертизите, за да се иска оставка, смята той.

Някой до сега упрекнал ли е Нанков или Московски с корупция, попита Симеонов. По думите му и вътрешният министър е успял да свърши, това което другите преди него, не са успели.

Николай Колев-Босия е за Гинес, защото гладува 80 дни при възможни 40-45, смята Валери Симеонов.

„Не смятам, че бламираме премиера Борисов с гласуването на НФСБ „против“ оставките „, каза той. Според него тримата министри в оставка са „хора, за които не може да се отправи упрек в професионално и в морално отношение“ и именно по тази причина не трябвало да бъдат освобождавани с лека ръка.

„Имаме определено разминаване с министър-председателя по отношение на това, че в такива случаи се поема политическа отговорност. В края на краищата ние сме в първата една трета на мандата, в който ние сме поели една много амбициозна програма. Тя трябва да бъде изпълнявана от хора професионалисти, от хора, които са си овладели задълженията, постовете . Тези трима министри са такива“, коментира той.

Симеонов каза още, че в коалицията вече има диалог. След това добави, че говори за управляващата, а не за „Обединени патриоти“. Той каза още, че не е искал Волен Сидеров да освободи поста на председател на парламентарната група на Патриотите. „Няма такова нещо, поставен е въпроса за метода на управление“, уточни той.

Вицепремиерът каза още, че не иска министерски пост и е готов да напусне властта, ако управленската програма бъде нарушена. „Ние сме в управлението, за да направим нещо полезно на страната. Колкото и да изглежда като лозунг. Аз съм затова тука. На тези години за това съм влязъл в политиката. Нямам нужда нито от пари, действително аз съм доста състоятелен собственик на няколко фирми, нито имам нужда от рейтинг. За какво ми е този рейтинг на тези години? Не съм такъв наивник да мисля, че мога да привлека вашето внимание като жена към мене с тоя си вид. Не съм такъв наивник“, коментира той пред водещата Златарева.

Източник: Епицентър.бг