Валери Симеонов: Борисов да поиска оставката на Ангелкова

Премиерът Бойко Борисов трябва да вземе решение дали да поиска оставката на министър Николина Ангелкова или да я причисли към групата на любимките си.

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов, пише novini.bg.

„Казах на медиите едни факти, те си направиха разследване и стигнаха до други изводи, които според мен са доста обезпокояващи, тъй като си заминаха хора, които бяха купили имоти на груб строеж за по 800 евро на кв. м. В случая става дума за покупка на 220 евро на кв. м. в годината на най-високи цени на недвижимите имоти – 2008 г.“, разкри Симеонов.

„Нека се види дали има група на любимци или ще се прилага един морален стандарт към всички. Ако е така ще спечелим доверието на обществото и тогава ще бъдат лишени от основания упреците, че в ГЕРБ се извършва вътрешен отстрел на неудобните“, допълни лидерът на НФСБ.

„Сотир Цацаров трябва да предприеме действия, каквито предприе по отношение на Георгиев, Сарафов и Панов. Борисов без колебание поиска оставката на Цветанов и Цачева. Това е въпрос на морал и лично достойнство“, каза още той.

„Не става въпрос за никакви чувства или емоции към Ангелкова. Това ми звучи женско, но се чувствам поласкан, че като човек на 64 години представлявам интерес за една млада и красива дама“, завърши Валери Симеонов.

Източник: Petel.bg