Валери Симеонов: БТВ е като инфантилен дебелак с ментални проблеми, пуснат в порцеланов магазин

Какво е това „език на омразата“?

Няма такъв термин, не е регламентирано такова понятие!

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на телевизия България Он ер. Той коментира оставката, която му искат от ДПС.

„ДОСТ и ДПС с право ми искат оставката, защото те са политически сили, които са ощетени от това управление. Те искат да отстранят това управление, за да се докопат до властта, която за тях е хранилка, те не гледат на властта като на начин за решаване на проблемите на България, а като на хранилка“, смята Симеонов.

Запитан как ще коментира думите на лидера на ДОСТ Лютви Местан, че трябва да се признае турско малцинство в България, Валери Симеонов отговори с въпрос: „Кой беше Местан? Това не беше ли турския Жорж Ганчев? Да отвори конституцията, в българската конституция няма малцинства, да разбере къде се намира и да спре да обикаля турското посолство при всяка криза!“

В общото бърборене не се разбра дали държавата е била ощетена, коментира той скандала с оставката на здравния министър проф. Николай Петров.

Отстраняването на здравния министър проф. Никоай Петров е активно мероприятие, повтори Симеонов думите си от вчера. Министърът на здравеопазването подаде оставка след скандал за обществени поръчки, свързани с негови близки.

Той прокара забрана за регистриране на нови лечебни заведения и нови лекарства, припомни Симеонов „Тук има две огромни лобита. Едното е фармацефтичното лоби, фармацефтичната мафия, другото е лекарската мафия. Тези схеми биха могли да бъдат увредени. Това е единият вариант“, каза Валери Симеонов. Цялата биография на този човек беше хвърлена в канала, смята той.

Но посочи, че има и втора причина – „България в последните години се управлява от две телевизии – БТВ и „Нова телевизия“. Ако това е поредният опит за упражняване на влияние, опияняване от медийна власт, това е лошо. БТВ се изявява в този случай като инфантилен дебелак с ментални проблеми, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави. Това е страшно, защото напоследък виждаме очернянето на хора без вина“.

„Всеки политик трябва да бъде твърд, безкомпромисен, да действа като мене с тези, които се опитват да ни диктуват дневния ред в живота. Дневният ред не се диктува от телевизионните студиа“, каза Симеонов. Така той защити отново позицията си от началото на месеца, когато отправи ултиматум до четири медии – БНТ, БНР, БТВ и „Нова телевизия“ да му се извинят, защото предали, че е упражнил натиск върху журналиста Виктор Николаев.

Източник: Епицентър.бг