Валери Симеонов: Доган накара ГЕРБ да махнат Цветанов

Цветан Цветанов беше освободен от ръководството на ГЕРБ поради единствената причина, че направи пробив в смесените райони, в които ДПС трайно се е настанило.

Цветанов на дело успя да разбие този монопол, да вкара общински съветници и на тези избори, може би щеше да вкара и кметове в тези райони.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на НФСБ и депутат от Обединени патриоти Валери Симеонов, пише Novini.bg.

Цветанов беше освободен, защото има прекалено топли връзки по върховете на ГЕРБ и ДПС. Защо ще освободиш от ръководството човека, който за първи път от 30 години прави такъв пробив в смесените райони – заради икономически обвързаности, като тази с ТЕЦ „Варна“, собственост на Ахмед Доган. Държавата беше изнудена, изнасилена да даде ТЕЦ-а на Доган, заяви Симеонов.

В отговор на въпрос може ли Доган да накара ГЕРБ да махнат зам.-председателя си, Симеонов заяви: „Да, това е факт“.

По думите му прокуратурата в момента е много близо до изпълнителната власт. Тя трябва да бъде по-независима, посочи лидерът на НФСБ.

Гешев е единствен кандидат за прокурор. На какво основание тези хора протестират? Защо те не излъчиха друг кандидат? На изборите сега в много общини ще има само един кандидат за кмет. Хайде, цяла България да излезе да протестира, каза Симеонов.

Източник: Novini.bg, Petel.bg